מיתון עמוק בב"ש: ביריד דירות נמכרו 10 מתוך 1,500 דירות

רוב הדירות מוכנות לאכלוס מיידי - ואין דורש

"ענף הנדל"ן בנגב נכנס למיתון עמוק, וקבלנים וחברות בנייה חוששים להיכנס לפרויקטים גדולים עם השקעות גדולות. מה גם, שחלק גדול מהפרויקטים מסוג זה מחייבים לקיחת הלוואות מבנקים". כך אמר ל"גלובס" גורם בכיר במינהל מקרקעי ישראל.

מספר קבלנים, בעיקר מבאר-שבע, איששו את הדברים ואף אמרו כי המצב עוד יותר חמור ממה שמתאר איש המינהל: כמעט ואין מכירת דירות חדשות בבאר-שבע.

המשוואה הפשוטה והמתבקשת היא: כאשר לא מוכרים דירות, אין כסף לממן רכישת קרקעות חדשות, ובשל כך לא נוטלים חלק במכרזים של המינהל. התוצאה הסופית: אין קרקעות זמינות לבנייה, אין גם בנייה בטווח של שנה-שנתיים, מה שעשוי, לדברי הקבלנים, להביא למחסור של דירות בתוך מספר שנים.

יצחק שתיל מבאר-שבע, שחברה בבעלותו מארגנת ירידי דירות בבאר-שבע, קיים לפני כשבועיים יריד דירות. ביריד זה, לדבריו, הוצעו על-ידי 12 חברות בנייה שנטלו בו חלק, למעלה מ-1,500 דירות חדשות, כאשר חלק גדול מהן במצב של אכלוס מיידי.

"אכלוס מיידי", אומר שתיל, "משמעותו שבניית הדירות נסתיימה מזה זמן רב, והן מוצעות למכירה דרך יריד דירות ייעודי לאחר שמשרדי המכירות של הקבלנים וחברות הבנייה לא הצליחו למוכרן. התקווה היא, שהיריד והתנאים וההטבות המשופרים המוצעים בו - יביאו לחתימה על חוזים".

חלק מהקבלנים מודים שלא לציטוט, כי מתוך למעלה מ-1,500 דירות שהוצעו ביריד, המפוזרות בכל השכונות בבאר-שבע, נמכרו אולי 10 דירות, פחות מ-1%. בבאר-שבע כ-15 אתרי בנייה, חלקם פעילים וחלקם כמעט שלא. מצאי הדירות המוכנות לאכלוס הן של שלושה חדרים וכן דירות גן, פנטהאוזים ובתים דו-משפחתיים.