נדחה שוב מועד הסגירה הפיננסי בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים. הנהלת הפרויקט נעתרה שוב לבקשת הזכיין - סיטי-פס, להאריך את המועד לסגירה הפיננסית מול הבנקים - לאומי ופועלים, עד ה-23 לינואר.
המועד המקורי לסגירה הפיננסית נקבע לאוגוסט 2003, 8 חודשים לאחר חתימה על הסכם הזיכיון בנובמבר 2002.
בהנהלת הפרויקט מדגישים כי מדובר בהארכת מועד אחרונה ובכל מקרה גם אם סיטי-פס לא תציג את הסגירה הפיננסית עד סוף ינואר, ייחשב ה-23 לינואר כיום הקובע (האפקטיב דיי) ובו תתחיל תקופת הזיכיון.
הסגירה הפיננסית בין המדינה לזכיין הושלמה ועל סיטי-פס נדרש לחתום רק מול הבנקים.
בבקשה להארכת המועד ציינה סיטי-פס כי היא עומדת לחתום מול בנק לאומי ופועלים על הסכם הליווי לפרויקט, וניתן רק לסיים בהשלמות טכניות וניסוחים משפטיים לקראת החתימה.
סיטי-פס נדרשה לגייס מימון בהיקף של 2 מיליארד שקל להקמת הפרויקט - 280 מיליון אירו במלווה לטווח קצר ו-100 מיליון דולר בהלוואה לטווח ארוך.
על רקע המצב הביטחוני והתחזיות הנמוכות לביקושים כתוצאה מאירועי האינתיפאדה, התקשתה סיטי-פס להשיג את המימון.
סיטי-פס היתה אמורה להציג את הסגירה הפיננסית באוגוסט 2003, המדינה נעתרה לבקשתה לראשונה והאריכה את המועד עד לפברואר 2004. בקשה נוספת האריכה את המועד ליוני, בקשה שלישית האריכה את המועד עד לדצמבר וכעת נקבע מועד חדש.
מנהל הפרויקט, שמואל צברי, אמר ל"גלובס": "הפיגור בסגירה הפיננסית, למעלה משנה וחצי, נובע בשל המצב הביטחוני ואינו קשור ליכולתו של הזכיין לגייס את המימון. בנטרול ההשפעות הביטחוניות אפשר היה לסיים את הסגירה במועד ואולי אף קודם לכן".
סיטי פס זכתה במכרז BOT להקמת הקו הראשון של הרכבת הקלה לירושלים - אורך הקו 13.8 ק"מ והוא מתחיל בפסגת זאב בצפון, עובר דרך כביש מס' 1 (עירוני) רח' יפו, דרך הכניסה לעיר ועד לרחוב הרצל. עבודות ההנדסה המקדימות, שבוצעו על-ידי הסקטור הציבורי בהיקף של מיליארד שקל, הסתיימו והמדינה מבחינתה מוכנה למסור את התוואי לזכיין.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.