לחברות באוסטרליה מומלץ לייעל פעילותן על-ידי מכירת הנדל"ן שברשותן

אמצעי ייעול נוסף - פנייה למיקור חוץ על מנת להתמודד עם התחרות הגוברת בעולם

הפירמות היצרניות באוסטרליה מוותרות על הפחתת עלויות ועל גמישות בעלויות בכך שהן מחזיקות בנדל"ן. כך עולה ממחקר שערכה חברת הנדל"ן הבינלאומית Jones Lang LaSalle.

רופא גנגופדיאיי, אנליסטית בכירה בחברת המחקר, אמרה כי הנדל"ן מהווה כ-30% מהנכסים במאזני החברות האוסטרליות, שיעור גבוה מאשר במדינות אחרות.

"חברות יצרניות חשופות לתחרות בינלאומית, ולפיכך צריכות להיות בעלות יכולת תגובה מהירה לשינויים בטכנולוגיה ובביקוש מצד הצרכנים".

"אחת השיטות לעשות זאת, הינה להיות יעילים יותר בנוגע לאחזקות הנדל"ן", אמרה גנגופדיאיי.

האפשרויות להשגת יעילות זו כוללות, בין היתר, מכירת נדל"ן והשכרתו, מיקור חוץ לפעילויות שאינן בליבת העסקים של החברות, וזאת על מנת להפחית בדרישות השטח הדרוש לחברה, וכן, העברת פעילויות למדינות אחרות בהן העלויות נמוכות יותר.

"מכירת נדל"ן מסחרי והשכרתו לאחר מכן, לדוגמא, מאפשרת לחברה לשנות את מבנה השכירות שיתאים במידה רבה יותר לפעילות העיסקית, והינה אחת הדרכים לשחרר הון לשימוש עדיף לפעילויות הליבה של החברה או להשקעה נוספת", אמרה גנגופדיאיי.

גנגופדיאיי מציעה לפירמות היצרניות לנקוט לגבי הבעלות על נדל"ן בגישה אסטרטגית, למכור ולהשכיר לאחר מכן נכסים המשמשים לפעילות מסוימת כגון מחסנים ומבני משרדים.

מהמחקר עולה עוד כי חברות אשר מכרו נכסי הנדל"ן ומשכירות כיום 65%, או יותר, מהמבנים, מדווחות על שיפור בגמישות העיסקית, המאפשרת להן חופש גדול יותר במיקום מחדש ובביטול שכירויות לטווח קצר במידה ועולה הצורך בכך.

כך יכולות החברות היצרניות לשחרר הון הנדרש להן, ומסוגלות להפוך את הנכס להוצאה מוכרת לצרכי מס. גנגופדיאיי הוסיפה כי להערכתה מגמת השכרת הנדל"ן על ידי החברות צפויה להימשך וזאת לאור מחירי הנדל"ן הגבוהים מחד, ומאידך לנוכח תמריצים אטרקטיביים ומחירי שכירות נמוכים מצד היזמים ומוסדות המשכירים את הנדל"ן.

עוד עולה מהמחקר כי מיקור החוץ תופס אף הוא תאוצה, כשהחברות היצרניות פונות יותר ויותר לפתרון זה, בעיקר בנוגע למחסנים ולהפצה.

גנגופדיאיי הוסיפה כי "מספר גדול של חברות ציינו במחקר שהן מתכננות או נוקטות במיקור חוץ בתחומי האחסנה וההפצה, כמו גם בתחומי המחקר והפיתוח וה-IT.

עם זאת, גנגופדיאיי הוסיפה כי ישנו מקום רב להגדלת מגמת מיקור החוץ על ידי החברות היצרניות, לפעילויות שאינן מתחומי הליבה שלהן. לסיום ציינה האנליסטית מ-Jones Lang- LaSalle כי החברות באוסטרליה מאופיינות במידת מיקור חוץ נמוכה ביחס למדינות אחרות.