לא רק קבוצת החברות של אליעזר פישמן איתרה את גרמניה כשוק נדל"ן אטרקטיבי (ראה ידיעה נפרדת). חברת סאמיט אחזקות נדל"ן, שבשליטת זהר לוי (חתנו של יעקב אנגל), התקשרה בהסכם עקרוני לרכישת 18 מרכזי קניות מעוגני סופרמרקטים בגרמניה תמורת 31 מיליון אירו.
סאמיט, לשעבר חייל אחזקות מקבוצת פלד-גבעוני, שבפברואר אשתקד יצאה מהקפאת הליכים, מדווחת על הכנסות שנתיות צפויות של כ-2.7 מיליון אירו מהנכסים הנרכשים.
מושכרים לרשתות עוגן
הנכסים הנרכשים כוללים 13 מרכזי קניות קיימים, שלושה שהקמתם תסתיים במחצית הראשונה של 2005 ושהושכרו לתקופות של 15 שנה, ושניים שלגביהם ניתנה לחברה אופציה למימוש עד מועד סגירת העסקה.
עוד מדווחת סאמיט, כי הנכסים מושכרים בעיקר לשוכרי עוגן הנמנים על רשתות המזון המובילות בגרמניה, לתקופות של 10-15 שנה והם ממוקמים בערים שונות.
העסקה מותנית בהשלמת הליך של בדיקת נאותות על ידי החברה ובקבלת מימון מתאים. לאחר התקיימות תנאים אלה, יתקשרו הצדדים בהסכם מפורט בדבר רכישתם של הנכסים.
בנוסף לעסקה האמורה בוחנת סאמיט רכישת נכסים מסחריים נוספים בערים מרכזיות בגרמניה. החברה מעוניינת בנכסים שבהם שוכר עוגן לתקופה ארוכה.
סאמיט עוסקת באחזקה, תפעול וניהול של נדל"ן מניב. בבעלות החברה כ-67 אלף מ"ר משרדים, תעשייה ומסחר, המושכרים בשיעור תפוסה של כ-96%.
מתחילת השנה התקשרה החברה בהסכמים להעמדת ערבויות לטובת ארבעה פרויקטים למגורים הכוללים כ-200 יח"ד במצטבר. חברה-בת של סאמיט יוזמת הקמת שותפות שתעסוק בהשקעות בפרויקטים הנ"ל ותגייס מגופים מוסדיים וחברות מקבוצת סאמיט כ-40 מיליון שקל.
דיור לקליטת עלייה
בנוסף, התקשרה החברה בהסכם עקרוני עם משקיעים זרים בדבר הקצאת מניות בחברה-בת שתשקיע במקבצי דיור המשמשים לקליטת עלייה, תחום המוכר ללוי היטב מפעילותו בקבוצת אנגל, שם שימש כסמנכ"ל הכספים.
על פי ההסכמות עם המשקיעים הזרים, יעמידו הללו לטובת החברה-הבת המשותפת את מלוא ההון העצמי שיידרש לה לצורך רכישתם של שלושה מקבצי דיור ראשונים כנגד הקצאת 50% מהמניות.
עד היום השקיעו הזרים 4.1 מיליון שקל בחברה-הבת, שרכשה בעסקה מותנית נכס הכולל כ-200 יח"ד תמורת 9 מיליון דולר. הנכס מושכר למשרד לקליטת עליה לתקופה של 10 שנים וההכנסות השנתיות ממנו צפויות להסתכם בכמיליון דולר.
סאמיט סיימה את תשעת החודשים הראשונים של השנה בהפסד של 4.5 מיליון שקל, לעומת רווח של 91.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, שנבע ממחיקת חובות במסגרת הסדר הנושים שקדם ליציאתה מהקפאת הליכים.
הכנסות החברה מהשכרת נכסים עמדו בתקופה זו על 14.5 מיליון שקל והרווח הגולמי שלה על כ-9.6 מיליון שקל. ההון העצמי של סאמיט בסוף הרבעון עמד על 41 מיליון שקל ומימן כ-15% מהמאזן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.