פיאנו יתכנן את הרחבת מוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר

המבנה החדש ייחנך ב-2010, ועלות הקמתו - כ-60 מיליון דולר

מוזיאון איזבלה סטיוארט גארדנר, שבבוסטון ארה"ב, בו אירע השוד האומנותי הגדול ביותר אי פעם, גייס את הארכיטקט רנזו פיאנו על מנת שיתכנן מבנה הגדול פי שלושה מהמבנה הנוכחי. כך דיווח לאחרונה הבוסטון גלוב.

פיאנו, אשר נבחר מוקדם יותר החודש לתכנן את ההרחבה של מוזיאון ויטני לאומנות אמריקנית שבניו יורק, יבנה מבנה בגודל 45,000 רגל רבועה ליד המבנה הקיים שגודלו 15,000 רגל רבועה.

גארדנר, אשת חברה מבוסטון אשר אסרה בצוואתה על כל שינוי באוסף האומנות שלה, הכולל 2,500 יצירות שונות, כמו גם במבנה המוזיאון אשר נבנה בשנת 1902, ועוצב כארמון ונציאני מהמאה ה-15. עלות הרחבת המוזיאון צפויה להסתכם בכ-60 מיליון דולר, והשלמת העבודות לא צפויה להתרחש לפני 2010, אמרה מנהלת המוזיאון, אן הלוואי. במבנה החדש ישכנו הנהלת המוזיאון, מסעדה בה יהיה מקום לתערוכות מיוחדות, ועוד.

בטרם יחלו בבניית המוזיאון החדש, על התוכנית שיציג פיאנו לקבל את אישור העיר. ב-18 במארס 1990 נגנבו יותר מ-12 מיצירות האומנות שבמוזיאון, ולא נמצאו עד היום. באותו הערב גנבו שני השודדים, אשר היו מחופשים לקציני משטרה בבוסטון, בין היתר, יצירות אומנות של דגה, ורמיר ורמברנדט.