זכיינית הרכבת הקלה בירושלים סיטי-פס שוב דוחה את הסגירה הפיננסית. סיטי-פס הודיעה לוועדת המכרזים באופן לא פורמלי, כי לא תוכל להציג את הסגירה הפיננסית בתאריך האחרון שנקבע - 23 בינואר.
ועדת המכרזים צפויה לא להאריך את המועד לסגירה פיננסית, ולחשב את ה-23 בינואר כיום קובע. משמעות הדבר היא, כי הזמן מעבר לתאריך היעד יהיה על חשבון הזכיין בכל הנוגע ללוחות הזמנים להקמה.
בסיטי-פס אמרו, כי התאריך הוא אכן שאפתני, ו"ייתכן שלא נוכל לעמוד בו. אנחנו עושים מאמצים כבירים על מנת לסגור את הסגירה הפיננסית. העיכובים נובעים מעניינים טכניים-פרוצדורלים ולא מהותיים. האינטרס של סיטי-פס הוא לסיים את הסגירה הפיננסית מהר ככל האפשר".
סיטי-פס כבר קיבלה ארבע דחיות להציג את הסגירה הפיננסית. מדובר בהסכם ליווי מול הבנקים פועלים ולאומי, לגיוס של 280 מיליון אירו בהלוואה לטווח קצר ו-100 מיליון דולר בהלוואה לטווח ארוך. סיטי-פס היתה אמורה להציג את הסגירה הפיננסית כבר באוגוסט 2003, כתשעה חודשים לאחר חתימתה על הסכם הזיכיון.
בוועדת המכרזים אומרים, כי לו סיטי-פס היתה עושה מאמץ, היתה יכולה לעמוד בתאריך האחרון שנקבע. עוד אמרו, כי אין בכוונת המדינה להאריך שוב את המועד לסגירה פיננסית.
בכל מקרה, מציינים בוועדה, הקושי בסגירה הפיננסית היום נובע מעניינים טכניים-פרוצדורליים, שקשורים בניסוחים של ההסכמים בין הזכיין לבנקים.
סיטי-פס נמצאת בבעלות אשטרום (27.5%), פולאר השקעות (27.5%) אלסטום (20%), הראל (20%) וקונקס (5%). היא נבחרה בנובמבר 2002 לזכיינית לקו הראשון של הרכבת הקלה. על-פי הסכם הזיכיון, תשלם המדינה מענק הקמה בסך של 1.4 מיליארד שקל לסיטי-פס.
דובר הפרויקט, שמואל אלגרבלי, אמר, כי הנהלת הפרויקט לא קיבלה כל פנייה בעניין, וכי מבחינתם המועד הקובע נשאר ה-23 בינואר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.