שוק הנדל"ן בהונג קונג ממשיך לגאות

האופטימיות נמשכת גם ביחס ל-2005: צפי לגידול במכירות ל-71 מיליארד דולר

מכירות הנדל"ן בהונג קונג, בייחוד של דירות למגורים, צמחו בשנת 2004 בשיעור ניכר של 85.7% והסתכמו ב-351.8 מיליארד דולר הונג קונגי, (כ-45.2 מיליארד דולר אמריקני). נציין כי זהו קצב הצמיחה החד ביותר במכירות הנדל"ן בהונג קונג מאז שנת 1997. הגידול במכירות הנדל"ן בשנה החולפת היה חלק מההתאוששות הנמשכת של שוק הנדל"ן המקומי, בעיצומה של התאוששות כלכלית כוללת בעיר.

מכירות הנדל"ן בהונג קונג, כולל מבני תעשייה ומבני משרדים, רשמו בשנה החולפת גידול בהשוואה לרמה של 189.4 מיליארד דולר הונג קונגי (24.3 מיליארד דולר אמריקני) בשנת 2003. כך על פי נתוני הרישום הרשמיים שפורסמו על ידי הממשל בהונג קונג. שוק הנדל"ן המקומי החל את התאוששות, במסגרתה נרשם הגידול גם השנה.

ההתאוששות בשוק החלה למעשה בסוף 2003 - לאחר שש שנות מיתון, שגרמו לירידת מחירים בשיעור של יותר משני שליש, בהשוואה לשיא שנרשם בשנת 1997.

שוק הדיור ההמוני בהונג קונג עלה בשנה האחרונה ביותר משליש, בעוד שמחירי דירות יוקרה זינקו בתקופה זו בשיעור חד של יותר מ-60%. כך עולה מנתוני סוכנות הנדל"ן הבינלאומית ג'ונס לנג לא'סל. נציין, כי בחודש דצמבר בלבד, עלו מכירות הנדל"ן ב-72% והסתכמו בסך של 33.5 מיליארד דולר הונג קונגי (כ-4.3 מיליארד דולר אמריקני), ורשמו בכך חודש 15 ברציפות של גידול חיובי. כמו כן, מספר העיסקאות בתחום הנדל"ן גדל בחודש דצמבר בשיעור של 20% לסך של 10,520 עיסקאות.

מכירות הבתים, אשר מהוות יותר מ-60% מכלל המכירות בחודש האחרון של שנת 2004, גדלו בשיעור של 55.4% ביחס לדצמבר 2003, והסתכמו בסך של 23.9 מיליארד דולר הונג קונגי (כ-3.7 מיליארד דולר אמריקני).

עם זאת, מנתוני הרישום בהונג קונג עולה כי בהשוואה לחודש נובמבר 2004 נרשמה בדצמבר ירידה של 23.2% בכמות העיסקאות בתחום הנדל"ן, בעוד שסך המכירות רשם קיטון של 24.7%.

בהתייחס ל-2005, צופים בסוכנות הנדל"ן סנטלין, כי הצמיחה בשוק הנדל"ן ההונג קונגי תימשך, כשהמכירות של הנדל"ן על סוגיו השונים ימשיכו לגדול ויסתכמו בסך של 550 מיליארד דולר הונג קונגי (כ-70.7 מיליארד דולר אמריקני). במקביל לצמיחה בשוק הנדל"ן המקומי, נציים כי הונג קונג, שנמצאת בריבונות סינית, רשמה ככלל שנה חיובית ביותר מאספקטים כלכליים רבים.

נכון ל-15 בדצמבר 2004, מחזור המסחר הכולל בבורסה המקומית הסתכם בכ-3.8 טריליון דולר הונג קונגי (כ-487 מיליארד דולר אמריקני) - גידול של 3.7 מיליארד דולר הונג קונגי ביחס לרמת השיא שנרשמה בשנת 1997.

עוד נציין כי גם שוק העבודה המקומי רשם בשנה החולפת התאוששות, כששיעור המובטלים ירד לרמה של 6.7%, מרמה של 8.7% שנרשמה בשנת 2003.