שוק הנדל"ן בהו-צ'י-מין סיטי, הלא היא סייגון לשעבר, וייטנאם, מתעורר בשבועות האחרונים, במיוחד בענף המגורים, לאחר מספר חודשים של קיפאון.
מנהל חברת הנדל"ן ACB נדל"ן, וו דין קווק, אמר כי החברה ביצעה בתחילת 2005 פי שלושה יותר עסקאות מבתחילת 2004. השנה אומנם רק החלה, אך ניכרת מגמה. לדברי וו, למרות שבזמן האחרון מספר רב של בנייני מגורים חדשים הוצאו למכירה, הביקושים חזקים ודירות הן עדיין השקעת הנדל"ן המשתלמת ביותר. "הבעלים של פרויקט המגורים טאן טאו מכר בתוך חודש אחד בלבד 45 מתוך 160 הדירות בפרויקט. מחיר ממוצע לדירה עומד על 5-10 מיליון דולר וייטנאמי ל-1 מ"ר (16-32 אלף דולר ארה"ב ל-50 מ"ר)", אמר וו.
סמנכ"ל חברת הוואנג קוואן, לה קוואנג האנג, הסכים עם וו והוסיף, כי דירות חדשות יוקרתיות הופכות אף הן לפופולריות לאחרונה. "דירות בקומפלקס המגורים והמסחר הוואנג קוואן, בדיסטריקט 8, הוצאו למכירה רק לפני שבועיים - וכבר נמכרו 50 מתוך 300 הדירות, תמורת 8-14 מיליון דולר וייטנאמי למ"ר (כ-35 אלף דולר ל-50 מ"ר)", אמר לה.
עוד אמר לה, כי "למעלה מ-50 איש כבר נרשמו לרכישת דירות בבניין פואונג נאם פלאזה, בן 12 קומות, בדיסטריקט 7, האיזור החדש של הו צ'י מין סיטי. הדבר מצביע על מגמה חדשה, לפיה גובר העניין בדירות בבתים משותפים על חשבון בתים פרטיים מסורתיים. זו תוצאה של מדיניות ממשלתית חדשה ומכוונת".
בנובמבר 2004 הוציאה ממשלת וייטנאם שני צווים (181, 188) שאוסרים על ספקולציות בנדל"ן. הצווים כוללים מחירי קרקעות ספציפיים, ואוסרים על יזמים למכור קרקעות קטנות לא מפותחות, שעלולות לשמש למטרות ספקולטיביות. צווים אלה הגבילו מאוד את המסחר בקרקעות, וכתוצאה מכך שוק המגרשים לבנייה נכנס להקפאה, והמונים הפנו את הביקושים לעבר רכישת דירות בנויות. לכך הצטרפה גם איכות בנייה משופרת של הבניינים המשותפים, שמשכה עוד קונים.
מרבית הבניינים החדשים כוללים יתרונות רבים, בהם מיקום מרכזי ונוח, שירותים ברמה גבוהה, תשתיות מודרניות של מים, חשמל וגז ואפילו ביטחון טוב יותר.
בשנת 2006 צופים מומחי הנדל"ן המקומיים ירידה במחירי הדירות, בשל עלייה במספר המשקיעים והיזמים. מאידך, גם לאנשי המעמד הנמוך יפתחו הזדמנויות לרכישת דירות, הודות לכניסתם לשוק הבנייה של יזמים סיניים ודרום קוריאניים.
לדברי נוי קאופמן, וייטנאמית המתגוררת ברמת-גן, עסקאות יש שנייה בווייטנאם מבוצעות באופן מסורתי במטילי זהב 24 קאראט, ולא במזומן או המחאות. עצם האפשרות להיות בעלים של דירה היא תופעה חדשה בווייטנאם הקומוניסטית - רק כ-3 שנים. קאופמן אומרת, כי במרכז העסקים הראשי של האנוי הבירה, בבניינים צרפתיים קולוניאליים, מחירי הדירות מאמיר עד 5,000 דולר ארה"ב למ"ר, אך מחוץ למרכז העיר, באיזור המכונה "open Hanoi", ניתן לרכוש קוטג' קטן בן 3 חדרים ב-150 אלף דולר. דירה באיזור זה תעלה רק 70-100 אלף דולר.
קאופמן מספרת גם על הבדלים מובהקים בין שתי הערים הגדולות, האנוי והו-צ'י-מין. בעוד שהאנוי בנויה נמוך, בבניינים עד 3 קומות, בסגנון בנייה קולוניאלי צרפתי, בצפיפות רבה - הו-צ'י-מין בנויה לגובה, בסגנון מודרני יותר בהשפעה אמריקנית, צפוף הרבה פחות ועם תשתיות עירוניות מפותחות יותר.
אגב, חופיה הארוכים של וייטנאם אינם מהווים אטרקציה נדל"נית כמו בתאילנד, משום שהממשלה מונעת ברוב המקרים בנייה למגורים על החופים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.