פרקליטות המדינה הורתה על פתיחת חקירה פלילית נגד מנהל פרויקט הרכבת הקלה בירושלים לשעבר, ד"ר משה הירש. כך הודיעה מנהלת תחום עררים בפרקליטות, אתי כהנא, למתלוננים ד"ר מרדכי ורטהיימר וגדעון גלמן. הפרקליטות גם התנצלה על השיהוי במענה לתלונות, שנבע בין היתר מהצורך לבחון חומר רב.
ההחלטה זו התקבלה על רקע תלונות שהוגשו ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אליקים רובינשטיין, בשנים 2004-2003. ורטהיימר וגלמן ביקשו לפתוח בחקירה פלילית בעקבות הממצאים בדו"ח מבקרת עיריית ירושלים, לפיהם בהתנהלותו של הירש כמנהל הפרויקט נוצר חשש לכאורה לניגוד עניינים בין עבודתו ברכבת הקלה לבין המשרד הפרטי שהוא מנהל.
בתלונתו כתב ורטהיימר, כי ממצאי הדו"ח מצביעים על חשדות כבדים למעשי שחיתות, לכאורה, תהליך קבלת ההחלטות לא תקין, שלא נבע משיקולים מקצועיים, אלא מתוך שיקולים אינטרסנטים זרים ופסולים וניגוד עניינים.
עוד נטען, כי מבקרת העירייה, עו"ד שלומית רובין, התכוונה להעביר לידי היועץ המשפטי לממשלה את הדו"ח ולבקש להורות על חקירה משטרתית. ואולם, הדבר נאסר עליה על ידי היועץ המשפטי של העירייה, בעצה אחת עם מנכ"ל העירייה, איתן מאיר, שפורמלית פועל ופעל גם הוא בצוות ההיגוי.
בתלונה השנייה, שהוגשה על ידי גדעון גלמן, מפורטת רשימת ממצאי הביקורת. כך למשל, הביקורת גילתה קשרים בין עבודתו הציבורית לבין עיסוקיו הפרטיים. הביקורת הדגישה, כי לא מדובר במקרה בודד, אלא בהתנהגות נמשכת.
הירש, מומחה תחבורה בעל שם עולמי, ניהל את פרויקט הרכבת הקלה במשך יותר מ-10 שנים. הוא התפטר מתפקידו במארס 2004, בעקבות החלטה של הנהלת משרד התחבורה להדיחו מהתפקיד, על רקע ממצאי דו"ח מבקרת העירייה.
הירש אמר בתגובה, כי הוא אינו חושש מחקירה והוא בטוח שבסופה לא יימצא דבר. "הפרשה הזו היא אבסורד אחד גדול, מתחילתו ועד סופו. קבוצה של אנשים אובססיביים, שמונעים מאינטרסים אישיים ומסחריים, רודפים באופן אינטנסיבי את הפרויקט ואותי באופן אישי.
"התלונות והטענות הרבות נבדקו בעבר על ידי שורה של גורמים בכירים, ואין לדבריהם דבר וחצי-דבר, וודאי שלא מעשים פליליים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.