מי-ערד לביהמ"ש: רכבת ישראל הפכה את כספי הציבור להפקר

לטענתה, בפריטים מסוימים שונה המצב בפועל מהמצב המתוכנן באלפי אחוזים

"רכבת ישראל הפכה את כספי הציבור הפקר, ביוהרה וברשלנות חמורה, במחדלי התכנון של פרויקט הרכבת לירושלים". כך כותבת היום (ה'), חברת מי-ערד לבית המשפט המחוזי בת"א, לעניין בקשת הרכבת לבטל פסק בורר. הבורר חייב את הרכבת לשלם למי-ערד 48 מיליון שקל.

מי-ערד כותבת בבקשתה, כי החטא של הרכבת הוא כפול ומכופל, תחילה נכשלה כשלון חמור בתכנון הפרויקט, והביאה במו ידיה למצב בו הפרויקט שונה לגמרי מהפרויקט נשוא המכרז. לטענתה, בפריטים מסוימים שונה המצב בפועל מהמצב המתוכנן באלפי אחוזים. למעשה מדובר בפרויקט אחר ממה שתוכנן והוצג במכרז, טענה.

מי-ערד טוענת, באמצעות עו"ד יעקב גלאור, כי רכבת בחרה להכפיש את מי-ערד כאילו הבעיה היא עם קבלן חמדן, כדי לכסות על מחדליה הרבים.

מי-ערד מצרפת לתגובתה שורה של כשלים תכנוניים שהביאו למעשה לשינוי מהותי של הפרויקט וכתוצאה מכך לגידול ניכר בעלויות. לטענת מי-ערד, בעוד תכנון המכרז וההסכם עסקו בשדרוג קו קיים, בפועל התברר, כי מדובר בבניית תשתית לקו חדש, פרויקט בהיקף כספי אחר.

לטענת מי-ערד, תכלית בקשת הרכבת לביטול פסק הבורר אינה אלא דרך לייצר פרוזדור למו"מ על הקטנת פסק הבורר. מי-ערד מצרפת לתגובתה שורה של כשלים תכנונים שהביאו למעשה לשינוי מהותי של הפרויקט וכתוצאה מכך לגידול ניכר בעלויות. לטענתה, הרכבת החליטה במודע שלא לבצע סקר גיאו-הנדסי והידרולוגי בשטח הפרויקט וכי המדידות עליהן מתבססות התוכניות שגויות.

מי-ערד מצרפת לתגובתה מכתב המעיד כי רכבת ישראל החליטה שלא לתאם את הפרויקט עם רשות שמורת הטבע והגנים.

(ה.פ 222/05).