החברות נכסים ובניין (מקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר) ופי.בי אחזקות (שבשליטת צדיק בינו) מבקשות להצטרף לחברת דרגדוס הספרדית ולצאת מפרויקט מנהרות הכרמל בחיפה. כך נודע ל"גלובס".
שלוש החברות, אשר מחזיקות ב-80% ממניות כרמלטון, חברת הפרויקט, מנהלות מו"מ מול חברת אשטרום (השותפה הרביעית בכרמלטון) וחברת שיכון ובינוי, להעברת מניותיהן באופן שבו יחלקו ביניהן אשטרום ושיכון ובינוי את הבעלות המלאה בכרמלטון.
על-פי המסתמן, יוחזר לנכסים ובניין ולפיבי, המחזיקות ב-20% ממניות כרמלטון כל אחת, סכום השקעתן בחברה - כ-7 מיליון שקל כל אחת.
יצוין, כי המו"מ למכירת אחזקותיה של דרגדוס בכרמלטון (40%) מתנהל עם שיכון ובינוי מזה כחודשיים. טרם נמסרה הודעה רשמית לוועדת המשרדים במשרד האוצר, על השינויים הצפויים במבנה חלוקת המניות בכרמלטון.
הרקע ליציאתן של השותפות בכרמלטון הוא בין היתר חילופי הבעלות בשלוש החברות, והעובדה כי פרויקט בתחום תשתיות תחבורה אינו תואם את האופי העסקי של הבעלים החדשים. סביר להניח שגם התמשכות התהליכים בפרויקט לא תרמה לרצון להישאר בו.
כרמלטון זכתה בשנת 1998 במכרז בשיטת ה-BOT להקמה, תפעול ואחזקה של צמד מנהרות באורך של 5 ק"מ, שאמורות לחבר את הקריות (צ'ק פוסט) עם היציאה הדרומית של חיפה וחוף הכרמל. עלות הפרויקט מוערכת בכמיליארד שקל.
הפרויקט התעכב תקופה ממושכת בשל הימשכות התהליכים הסטטוטוריים, ובהמשך בעקבות הודעתו של בנק דיסקונט לפיה לא יעמיד את הליווי הפיננסי. בעקבות העיכובים בפרויקט ופנייה לבית המשפט, חויב דיסקונט להעמיד את המימון בהתאם להתחייבותו.
כיום מתנהל מו"מ משולש בין כרמלטון (שיכון ובינוי ואשטרום) לבין דיסקונט ונציגי האוצר במטרה להאיץ את החתימה על הסכם הזיכיון המתוקן, ובמקביל על סגירה פיננסית. בכרמלטון מציינים, כי ככל הנראה בתוך שלושה חודשים ניתן יהיה לסיים את הסגירה הפיננסית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.