קארפור מוכרת נכסים בתורכיה ובמזרח אירופה-ושוכרת בחזרה

חלק ממגמה למכור נדל"ן ולשכור אותו לאחר מכן במטבע מקומי; המהלך הניב הכנסות בהיקף של 376 מיליון אירו ברבעון הראשון של השנה

CARREFOUR, הקמעונאית השנייה בגודלה בעולם, תמכור חלקים מהנדל"ן שלה במזרח אירופה ובתורכיה ותשכור את הנדל"ן האמור, כחלק מצעד אשר יניב לחברה הכנסה בהיקף 376 מיליון אירו (487 מיליון דולר) עוד במהלך הרבעון הראשון בשנת 2005.

קארפור חתמה על ההסכם למכירת הנדל"ן והשכרתו עם חברת AERIUM, קרן השקעות בנדל"ן המקושרת לחברת הנדל"ן הפריזאית ליאונרד דה וינצ'י. העיסקה תכלול מכירת 13 היפר-מרקטים בפולין, צ'כיה, סלובקיה ותורכיה. הרשת פתחה באיזור 68 חנויות חדשות בשנת 2004.

קארפור מסרה כי נכון לסוף שנת 2004 יש לרשת 42 היפר-מרקטים, 77 סופרמרקטים ו-239 חנויות הוזלה בפולין, צ'כיה, סלובקיה ותורכיה. נזכיר כי החברה הגדילה את נוכחותה בשווקים האמורים בשנה שעברה עם רכישת 13 היפר-מרקטים בפולין מרשת רויאל אהולד.