"תחינה למען הפלאזה"

הניו-יורק טיימס פרסם מאמר מערכת נגד השינוי הארכיטקטוני במלון הפלאזה שמתכנן תשובה; נותן תנופה למאבק עובדי המלון נגד התוכניות להפוך חלק מחדרי המלון הוותיק לדירות יוקרה

יצחק תשובה, הבעלים החדשים של מלון פלאזה בניו-יורק, "ללא ספק מוכה בסנוורים נוכח ההתחממות האדירה בשוק הדירות בניו-יורק". כך כתב אתמול (שבת) ניו-יורק טיימס במאמר מערכת, "תחינה למען הפלאזה", שיוצא נגד כוונתו לכאורה של תשובה לשנות את האופי הארכיטקטוני של המלון, אחת משכיות החמדה הידועות בניו-יורק.

העובדה שהעיתון החשוב ביותר בניו-יורק, אם לא בארה"ב כולה, מצטרף למאבק נגד חברת אלעד של תשובה, בעלת השליטה בפלאזה, נותנת תנופה משמעותית למאבק עובדי המלון נגד התוכניות להפוך חלק מחדרי המלון לדירות יוקרה. העובדים גם מתנגדים לשינוי העיצוב ההיסטורי של חלק מאולמותיו הציבוריים ולכוונה להשכירם לקמעונאי צמרת.

"אי אפשר להעלות על הדעת שלא יהיה מלון פלאזה בניו-יורק", נאמר במאמר המערכת. "במשך כמעט 100 שנה, ניצב המלון כזקיף אלגנטי בקצה הדרומי-מזרחי של סנטרל פארק. זה היה האתר שבו נערכו טקסי נישואין היסטוריים, בר-מצוות ומסיבות של בעלי הממון והשררה, ואלה שמתאמצים להיות כאלה".

"ועכשיו הבלתי מתקבל על הדעת עומד לקרות", קובל המאמר. "ב-30 באפריל ייסגר המלון. בעליו החדשים... מתכנן לפתוח אתו בעוד שנה כבניין שונה לחלוטין".

"לעובדי המלון יש כל סיבה לחשוש למקור מחייתם, ובמקרה של שוער, מדובר בשכר בן שש ספרות בשנה", אומר העיתון. "בעלי בריתם של העובדים במועצת העירייה יוזמים הצעת חוק שתגן על מקומות העבודה במלון ע"י קביעת תקרה למספר חדרי המלון שיהיה אפשר להסב לדירות, אך זה נראה כתגובה מרחיקת לכת".

"דובר של אלעד אומר, כי החברה פועלת יחד עם חסידי שימור וכי נעשה כל מאמץ כדי לשמור על עיצוב הפנים של אולמות המלון", מוסיף מאמר המערכת. "אך יש הצדקה לחששות של מומחים לבניינים היסטוריים, שלפיהם אותו להט לעשיית רווחים, שעומד ביסוד הכוונה להפוך חדרי מלון לדירות, יביא גם לשינוי מוחלט באופיים של האולמות הציבוריים בבניין".

"הבעלים החדשים חייב לזכור מה משך תמיד עדרי מבקרים לפלאזה", אומר הטיימס. "מוקד המשיכה לא היו רק חדרי האורחים והמראות שנגלים מהם, שרק חלק זעיר מהמבקרים היה יכול להרשות לעצמו ליהנות מהם; וזה לא היה המזון, שהיה יכול להיות שגרתי. וזה בוודאי לא יהיה עוד איזה חנות יוקרתית למכירת בגדים או תכשיטים. אנשים באו לפלאזה בגלל האווירה ספוגת החן ותחושת המסורת. בלי אלה, זה פשוט לא יהיה הפלאזה".