המדינה רכשה 300 דונם בסמוך ליישוב ניצן תמורת כ-30 מיליון שקל

התמורה תועבר לבנק דיסקונט המחזיק בחוב של בעלי חברת ניצני-ים

המדינה צפויה להשלים היום (א') את רכישת 300 הדונם הסמוכים ליישוב ניצן, והמיועדים לבניית 450 יחידות דיור, תמורת כ-30 מיליון שקל. המדינה מייעדת את חטיבת הקרקע עבור יישובם מחדש של מתנחלי נווה דקלים.

הקרקע נרכשה מחברת ניצני-ים, היזמית של היישוב ניצן באיזור ניצנים, המצויה בשליטת אפרים שכטר ואבי רוזנבלט. התמורה לקרקעות החברה תועבר ישירות לבנק דיסקונט, המחזיק בחוב של ניצני-ים, הנאמד בסך של כ-40 מיליון שקל.

המגעים להשלמת העיסקה החלו כבר במחצית חודש אפריל, כאשר ראש מינהלת סל"ע (סיוע למתיישבי חבל עזה וצפון השומרון), יונתן בשיא, הודיע לבא כוחה של חברת ניצני-ים, כי קיימת הסכמה עקרונית בין המדינה, ניצני-ים ובנק דיסקונט, בכל הנוגע להסדרים הכספיים בין גורמים אלו.

במכתב ששלח בשיא לבאי כוח החברה נאמר, כי ככל שהסדר המוצע יתממש, המדינה תגרום לכך, שבתחילה המינהל יוציא 158 חוזי חכירה מהוונת ל-49 שנים פלוס 49 שנה ממועד חוזה החכירה, לרוכשי יחידות במתחם ניצני-ים.

כמו כן, המדינה תישא בעלות עבודות הפיתוח במתחם ניצני-ים עד לסכום של 500 אלף שקל, אשר ישולמו ישירות לקבלן המבצע.

במכתב נאמר, כי למדינה עניין רב בכך שהעיסקה תבוצע, מאחר והיא מייעדת את היישוב ניצן לשיכונם של המפונים מגוש קטיף.

גורם במשרד השיכון אמר, כי במידה והמתנחלים לא ירצו לעבור כגוש אחד, המדינה תשווק את הקרקע מחדש במכרזי בנייה.אפרים שכטר ואבי רוזנבלט רכשו את הזכויות בקרקע לפני כ-14 שנה, אך הם נתקעו עם הפרויקט ולא הצליחו להשלימו. רוזנבלט, שהשתתף בחלק מהסיורים הממשלתיים במקום, הצליח למכור עד כה 100 בתים במתחם לגורמים פרטיים. אולם, לאחרונה נאלץ להתמודד עם תביעה כספית של כ-5 מיליון שקל, מצד חלק מהרוכשים, בטענה להפרת הסכמי המכר.

לטענת התובעים, למרות שעברו 9 שנים ממועדי הרכישה, ניצני-ים לא העבירה להם זכויות חכירה במקרקעין, לא רשמה את הזכויות, לא השלימה את עבודות הבנייה ולא השלימה את פיתוח התשתיות ביישוב.

התובעים טוענים, כי במסגרת המו"מ בין הנתבעת למינהלת סל"ע, מתכוונת הנתבעת למכור את זכויותיה במקרקעין למדינה, תוך התעלמות מוחלטת מזכויותיהם הנטענות בתביעה.

בנק דיסקונט מחזיק, בנוסף, בערבויות בנקאיות להבטחת רישום הזכויות על שם הרוכשים ב-70 מיליון שקל.