כרמל השלימה גיוס של 200 מיליון ד'

כרמל, שעל שותפיה נמנה שלמה דברת, השלימה את גיוס הקרן השנייה תוך שישה חודשים בלבד

קרן הון סיכון כרמל ונצ'רס הודיעה היום על השלמת הגיוס של הקרן השנייה בהיקף 200 מיליון דולר. כרמל השלימה את הגיוס לקרן כשישה חודשים לאחר שהחלה בו. הקרן השנייה, כמו הראשונה, תתמקד בהשקעות בחברות בתחומי התוכנה והתקשורת.

כרמל ונצ'רס הוקמה בשנת 2000 וגייסה קרן ראשונה בהיקף 171 מיליון דולר. השותפים בקרן הם שלמה דברת, אבי זאבי, הראל בית-און, רינה שאינסקי ואורי בנדורי. לדוברת, בית-און ושאינסקי יש עבר משותף בטכנומטיקס. לאבי זאבי עבר משותף עם דוברת בימיהם בעוש"פ.

בין המשקיעים בכרמל 2 אפשר למצוא את המשקיעים המוסדיים הקודמים בהם גרוב סטריט שמייצגת גופי השקעה כמו קאלפרס, קרן הפנסיה של עובדי מדינת קליפורניה, ואת קרן הפנסיה של מדינת אורגון. בנוסף המשיכו והשקיעו בקרן קבוצת פרטנרס משוויץ, די-פרטנרס, פומונה קפיטל, סיטיגרופ וקרן ההון סיכון של חברת סימנס.

בנוסף למשקיעים הקודמים בכרמל הצטרפו לקרן החדשה משקיעים חדשים בהם הורסלי ברידג', ג'יי.פי מורגן פלמינג, גוף השקעה ממשלתי מוביל ממזרח אסיה, LGT קפיטל, הרבורווסט, קרן קאופמן שזו לה השקעה ראשונה בקרן הון סיכון ישראלית, קרן ההשקעות של חברת הביטוח סוויס-רה שלא השקיעה בקרנות ישראליות בשנים האחרונות, וולשייר וגולדמן זאקס.

שלמה דוברת, שותף כללי ומייסד, אמר היום: "בהתבסס על הניסיון התפעולי שלנו ורשת הקשרים הבינלאומיים, אנו מחויבים להמשיך ולאתר הזדמנויות השקעה מבטיחות, לעבוד יחד עם היזמים לבניית חברות גלובליות מובילות בתחומן וליצירת רווחי הון להם ולמשקיעים שלנו".

אבי זאבי, שותף כללי ומייסד בכרמל, הוסיף: "אנו מעריכים את התמיכה שזכינו לה מקבוצת משקיעים איכותית".

בלי מוסדיים ישראלים

קלינטון האריס, שותף מנהל ומייסד של גרוב סטריט, ציין: "אנו מעורבים בשוק הון הסיכון הישראלי מתחילתו וכרמל ונצ'רס צמחה להיות אחת מקרנות הון הסיכון המובילות בישראל, שוק שביצועיו ב-10-15 השנים האחרונות לא נפלו ואף עלו על אלו של השוק האמריקני. בדומה לקרנות החדשות הטובות ביותר מחוץ לישראל, לשותפי כרמל ניסיון אופרטיבי מוצלח יוצא דופן והם הצליחו לבנות לכרמל מוניטין חזק בקהילת הון הסיכון הבינלאומית והישראלית. אנו שמחים שהצלחנו להגדיל משמעותית את סכום ההשקעה שלנו בכרמל".

פיליפ גייזלר, שותף בקבוצת פרטנרס השוויצרית, אמר: "אנו רואים בכרמל את אחת מקרנות הון הסיכון המובילות בישראל. בהיותם יזמים לשעבר, הם מבינים ומכירים היטב את גורמי המפתח בבניית חברות סטארט-אפ והפיכתן לחברות טכנולוגיות מובילות".

רשימת המשקיעים בכרמל 2 אינה כוללת משקיעים מוסדיים ישראלים, בשונה מהקרן הראשונה שהיו בה משקיעים כמו כור, בנק הפועלים, אלרוב ואחרים.

לדברי בכירים בכרמל, בקרן השקיעו כמה משקיעים ישראלים שאינם מוסדיים. בכל מקרה, אף אחד מהמשקיעים בקרן החדשה לא השקיע יותר מ-10% מערכה הכולל של הקרן כולה. זאת הייתה החלטה אסטרטגית של כרמל במטרה לשמור לה חופש פעולה וגמישות מבלי להיות קשורה באופן הדוק מדי לאחד המשקיעים.

בכרמל החליטו שלא לגייס יותר מ-200 מיליון דולר, סכום שהתאים להם מבחינת מספר השותפים המופקדים על כל חברה, ומבחינת היכולת שלהם לייצר תשואה הולמת למשקיעים בסופו של דבר.

נציין כי בכרמל הצליחו לגייס את קרן ההמשך מבלי להראות אף אקזיט של חברות הפורטפוליו. בקרן אומרים כי המשקיעים שלהם לא ציפו לראות אקזיט אחרי חמש שנים.

בכרמל מתעתדים להשקיע בחברות בתחומי התוכנה והתקשורת ובחברות בשלבי צמיחה מתקדמים.

בקרן הראשונה התמקדה כרמל בהשקעות בתחום התוכנה אך לאחרונה שינתה במעט את האסטרטגיה והרחיבה את תחומי הפעילות שלה. *