חברת הבנייה מרדכי אביב צפויה לרכוש מידי כונס הנכסים הזמני של חברת ברנוביץ', עו"ד איתן ארז, את שלושת מגרשי החברה בנתניה, תמורת 2.3 מיליון דולר בתוספת מע"מ.
אביב היא זו שהציעה את ההצעה הגבוהה ביותר עבור המגרשים בהתמחרות שנערכה בסוף חודש מארס, בה השתתפו שתי חברות נוספות, מנרב וקבוצת טארה סלומון.
אביב הציעה עבור שלושת המגרשים 1.83 מיליון דולר בתוספת מע"מ. הכונס, שלא התרשם מגובה ההצעה, ביקש מאביב לשקול בשנית את גובה ההצעה, וזו העלתה בתחילת חודש מאי את ההצעה לסך של 2.3 מיליון דולר, בתוספת מע"מ.
כזכור, חברת ברנוביץ' החזיקה ב-4 מגרשים בנתניה (67, 151,150 ,51). מגרש 67, בשטח של כ-2.5 דונם, מאושר לבניית 46 יח"ד. על שלושת המגרשים הנוספים קיימת תב"ע המצויה בהליכי אישור מתקדמים.
הכונס הציע את מגרש 67 בהתמחרות נפרדת, שנערכה באמצע חודש אוקטובר 2004, ובה זכה הקבלן יהושע שפונדר תמורת 990 אלף דולר, המהווים כ-25 אלף דולר עבור קרקע לדירה.
לאחר מכן ערך ארז התמחרות נוספת על המגרשים הנוספים. מאחר שלא היה מרוצה מתוצאות ההתמחרות, החליט לערוך התמחרות נוספת. הפעם הציע את ארבעת המגרשים בעיסקת חבילה אחת, תוך התניית התמורה בשני שלבים: השלב הראשון עם החתימה על הסכם המכר, והשני לאחר אישור התב"ע.
בסיום ההתמחרות הכריז ארז על חברת מנרב כמנצחת, עם הצעה של 3.356 מיליון דולר, כאשר סך של 850 אלף דולר מתוך התמורה ישולם אם וכאשר תאושר התב"ע. סכום זה מהווה 14,500 דולר בגין קרקע ליח"ד. השופטת קרת-מאיר ביטלה את תוצאת ההתמחרות לכל ארבעת המגרשים בנימוק, שיש לאפשר את מכירת מגרש 67 לשפונדר, היות ומגרש זה הוצע בנפרד מיתר המגרשים, הופקדה לגביו ערבות בנקאית נפרדת, ונתנה הבהרה כי תוגש לגביו גם בקשה נפרדת לביהמ"ש, וכי יתר המגרשים יימכרו בנפרד בשעה מאוחרת יותר.
בעקבות החלטת ביהמ"ש יקבל הכונס תמורה כוללת של 3.29 מיליון דולר - 990 אלף דולר עבור מגרש 67, וכן 2.3 מיליון דולר עבור יתר המגרשים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.