חברת אלרוב, בשליטת אלפרד אקירוב, דיווחה היום על רווח רבעוני של 30.8 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-900 אלף שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד. איך זה קורה? בעיקר הודות להכרה ברווח ממכירת דירות בפרויקט מגדלי צמרת, אך גם בזכות שיפור בתוצאות של מלון מצודת דוד בירושלים והודות לפרויקטי נדל"ן מניב אליהם נכנסת החברה.
עיקר הרווח ברבעון הראשון מיוחס כאמור להכרה ברווח ממכירת דירות במגדל C בפרויקט מגדלי צמרת. ברבעון החולף התמלאו תנאי הסף החשבונאיים שמאפשרים לחברה להכיר ברווח ולפיכך נרשם רווח של 26.7 מיליון שקל. ברבעון הראשון של השנה הכירה אלרוב בהכנסות של 130.2 מיליון שקל ממכירת דירות, לעומת הכרה בהכנסות בהיקף של 55.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הפרויקט - שכולל 3 בניינים (A,B,C) - מתקדם כמתוכנן והחברה מציינת כי עד לסוף הרבעון הראשון נמכרו בסך הכול דירות בהיקף כספי כולל של כמיליארד שקל, מתוכם 54 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה.
באלרוב ציינו כי מכירות אלו מהוון כ-88.3% מההכנסות הצפויות ממכירת דירות בבניינים A ו-B וכ-50.3% מהיקף המכירות הכולל הצפוי בבניין C. בחברה מציינים כי לאחר תאריך המאזן ועד היום נמכרו דירות נוספות בהיקף כספי כולל של 22 מיליון שקל וכי מתנהלים משאים ומתנים למכירת דירות נוספות, בהיקף כספי כולל של 50 מיליון שקל.
גם עסקי המלונאות של אקירוב משגשגים והכוונה היא למלון מצודת דוד בירושלים. הכנסות המלון עמדו ברבעון הראשון של השנה על 22.2 מיליון שקל, לעומת 13 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד ובחברה מציינים כי ברבעון הראשון ועד היום חלה מגמת שיפור בתיירות הנכנסת לישראל וכפועל יוצא עלו שיעורי התפוסה ותעריפי הלינה ללילה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. העודף התפעולי של המלון לפני פחת ומימון עמד על 6.8 מיליון שקל, לעומת 800 אלף שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד.
פרויקט מגדלי צמרת ומלון מצודת דוד הם פרויקטים שהחברה השקיעה בהם בעבר וקוצרת את פירותיהם כעת, אך במקביל היא מפתחת תחום פעילות נוסף שאט אט צפוי לתפוס את מרכז הבמה. הכוונה היא לתחום הנדל"ן המניב באירופה בכלל ובשוויץ בפרט. נכון לסוף מארס השנה ובעקבות מספר עסקאות עליהן חתמה לאחרונה, יש לאלרוב נכסים מניבים בשווי של 581 מיליון שקל. לאחר תאריך המאזן החברה חתמה על הסכם לרכישת מרכז מסחרי בשוויץ, תמורת כ-260 מיליון שקל.
באלרוב לא נחים על זרי הדפנה וכבר מנהלים משאים ומתנים לרכישת שני מרכזים מסחריים נוספים בשוויץ, בהיקף כספי כולל של 430 מיליון שקל. להערכת החברה, בשלושת החודשים הקרובים תדע החברה אם משאים ומתנים אלו עלו יפה ויבשילו לכדי עסקה או שלא. בכל מקרה הכוונות של אלפרד אקירוב ברורות: "אנו רואים בהשקעות בנדל"ן מניב בחו"ל את מנוע הצמיחה העתידי של החברה. בכוונתנו להגיע להיקף נכסים של כ-2 מיליארד שקל לאורך תקופה של כשנתיים ולהמשיך לבצע עסקאות שיניבו תשואה גבוהה". בסך הכול מעריכים באלרוב כי דמי השכירות השנתיים שיתקבלו מהנכסים המניבים יעמדו על 49.5 מיליון שקל ובהתחשב במרכז המסחרי שנרכש לאחר תאריך המאזן הרי שדמי השכירות השנתיים צפויים להסתכם לכדי 65.5 מיליון שקל.
הרכישות הללו שביצעה אלרוב העמידו את החוב הבנקאי לזמן קצר של החברה על רמה של 781 מיליון שקל ואת החוב הפיננסי לזמן ארוך ברמה של 798 מיליון שקל. מנגד לחברה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של 61 מיליון שקל, ניירות ערך סחירים בהיקף של 99 מיליון שקל ורכוש קבוע בהיקף של 1.59 מיליארד שקל.
נתון נוסף ששיחק לידיה של אלרוב ברבעון החולף הוא המשך מימוש מניות בנק הפועלים שבבעלותה, שייצרו עבורה רווח הון בהיקף של כ-4 מיליון שקל ברבעון החולף. אלרוב מציינת כי ברבעון הראשון היא מכרה מניות בנק הפועלים בהיקף של 17.3 מיליון שקלים שהניבו את הרווח האמור. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.