מאבקם של בעלי המניות בחברת הצלחת יחזקאל, המיוצגים ע"י עו"ד שחר הררי כנגד מפרקי החברה, השופט בדימוס איתמר פלפל, רו"ח גד סומך ומנחם נויוביץ, שובר שיאים. עו"ד הררי כינס בשבוע שעבר כ-140 איש המחזיקים במניות החברה, על מנת לדון בהמשך מאבקם.
הררי כינס את בעלי המניות באולם רויאל גארדן בראשל"צ, חרף צו מניעה אשר ניתן ע"י שופטת ביהמ"ש המחוזי, דניה קרת-מאיר, על-פי בקשת המפרקים. הררי ערער על צו המניעה בפני ביהמ"ש העליון, ונדחה. לדברי מנחם נויוביץ, המפרקים ישקלו לתבוע את הררי בגין ביזיון ביהמ"ש. הררי מצידו מעריך, כי מצא דרך חוקית לקיים את האסיפה, למרות צו המניעה.
לצד המהלכים המשפטיים התאספו, כאמור, מקצת מבעלי המניות ודנו בעתיד החברה ובין היתר בהצעת הרכישה העומדת לחברה, בסך של כ-82 מיליון דולר, שפורסמה ב"גלובס" בשבוע שעבר.
במהלך הכנס קם במפתיע היזם והקבלן רוני מזרחי, והציע גם הוא לרכוש את נכסי החברה תמורת 82 מיליון דולר (כולל מע"מ).
מזרחי אמר לבעלי המניות שהשתתפו באסיפה, כי הצעת חברתו עדיפה לדעתו על זו של משקיעי החוץ: "המשקיעים אינם מזדהים בשמם, אינם מוכנים להשתתף במכרז או בהתמחרות, ודורשים לקבל את הצעתם תוך 30 יום, שאם לא כן יחזרו ממנה. מזרחי ובניו, לעומת זאת, אינה מציבה אולטימטום ומוכנה להשתתף גם במכרז או בהתמחרות".
חברת מזרחי ובניו, יחד עם בני משפחה, הם הבעלים של כ-3% ממניות החברה. לדברי מזרחי, "במהלך הכנס הצעתי בפני למעלה מ-100 איש הצעת רכישה בעל פה, ובכוונתי להכין בתוך מספר ימים הצעה בכתב וכן להפקיד ערבות של כמיליון דולר בקופת המפרקים".
לדברי מזרחי, עו"ד שחר הררי דורש שכר טרחה גבוה של כ-3% משווי העיסקה ועוד כ-1,000 דולר מכל בעל מניה, סך-הכל שכר טרחה של יותר מ-2.5 מיליון דולר.
בבעלות הצלחת יחזקאל מאות דונמים במערב ראשון לציון, שעליהם ניתן לבנות 247 קוטג'ים ו-450 דירות. 120 דונם מתוך סך המתחם מיועדים לבניית כ-150 אלף מ"ר מסחר, מזה בנויים כיום 40 אלף מ"ר, ויש זכויות בנייה לכ-110 אלף מ"ר נוספים. המתחם הוא אחד הגדולים מסוגו שנותרו לפיתוח במערב ראשון לציון.
שווי המתחם במחירי מכירה נאמד ב-450 מיליון דולר, לפי הפירוט הבא: דירה ממוצעת בת 4 חדרים תימכר בכ-200 אלף דולר, וקוטג' יימכר בכ-350 אלף דולר. שווי שטחי המסחר המיועדים לבניית נאמד בכ-270 מיליון דולר לפחות, לפי הערכה זהירה של 2,500 דולר למ"ר.
המחיר המוצע בעד הקרקע משקף הערכה, ששווי הקרקע כולל מע"מ הוא 18% מתמורת המכירות. הערכה נמוכה יחסית זו נובעת מכך, שהפרויקט ייבנה בהדרגה לאורך שנים, ושסיכויי המכירה של שטחי המסחר אינם ברורים, לאור ההיצע הגדול של שטחים כאלו בראשל"צ.
לדברי נויוביץ, אחד משלושת המפרקים, "הצעת המשקיעים הזרים ורוני מזרחי הינה נמוכה מהתמורה שבעלי המניות יקבלו בדרך של פירוק החברה. אנו הערכנו את נכסי החברה, באמצעות שמאי המקרקעין יוסף פישלר, ב-86 מיליון דולר, כולל מע"מ. יתרה מכך, לאחר מימוש הנכסים יוותרו בידי בעלי המניות נכסים אשר לא ניתנים לחלוקה בעין, בשווי של כ-25 אלף דולר לכל בעל מניה. נכסים אלו יושבחו עם הזמן, ויימכרו בעתיד עבור תמורה גבוהה יותר. אינני מציע לבעלי המניות למהר ולמכור את נכסיהם בנזיד עדשים תחת לחץ זמן".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.