משרד האוצר הורה להקפיא לאלתר את קידום תוכנית הקו הירוק בפרויקט הרכבת הקלה בת"א. כך נודע ל"גלובס".
סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר, שאול צמח, הודיע למנכ"ל משרד התחבורה, כי עד לבחינה מחודשת של עמדת הממשלה בתוכנית יש לעצור את קידום הפרויקט. וכן כל תכנון או פעילות של נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים) המקדמים את הפרויקט הן במישרין והן בעקיפין.
הרקע להחלטה זו היא החלטת הוועדה המחוזית מהשבוע שעבר שהעדיפה את התוואי התת קרקעי במרכז העיר ת"א מרחוב לוינסקי ועד נחל הירקון. זאת בניגוד לעמדת משרד האוצר, משרד התחבורה ועמדתה הרשמית של חברת נת"ע. במשרד האוצר ובמשרד התחבורה הבינו כי משמעות קידום התוכנית במתכונת שאושרה היא תוספת של מיליארדי שקלים לאומדן הפרויקט.
אגף התקציבים צפוי לבצע שינויים בתקציב מערכת הסעת ההמונים במטרופולין ת"א וזאת לאחר בחינה מחודשת של הקו הירוק.
בשבוע שעבר החליטה הוועדה המחוזית לאשר את התוכנית בשני שלבים עיקריים. בשלב הראשון יקודם המקטע הדרומי של הקו הירוק מראשון לציון וחולון עד לרחוב קרליבך בת"א. בשלב השני יקודם הקו מרחוב קרליבך ועד איזור התעשייה הרצליה לאורך רחוב אבן גבירול.
הוועדה המחוזית החליטה להעדיף את התוואי התת קרקעי במרכז העיר ת"א. עיריית ת"א תמכה בחלופה התת קרקעית. מהנדס עיריית ת"א, דני קייזר, אמר ל"גלובס" בתגובה, כי "נראה כאילו משרד האוצר שש לבטל את הפרויקט מבלי שהוא ממצה את ההליכים הניתנים בידו. משרד האוצר כמו כולנו, גם כפוף לתהליכים מוסדרים שקבועים בחוק. מוסד התכנון קיבל החלטה, ולמשרד האוצר יש האפשרות להופיע בפורומים התכנוניים ולא להפעיל מיידית את נשק יום הדין כשההחלטה לא מוצאת חן בעיניו".
"בסופו של יום גם משרד האוצר כמו עיריית ת"א וכל גוף אחר תפקידו לשרת את הציבור. בהחלטה שכזו יש פגיעת אגו והענשה של תושבים שמשוועים למציאת פתרון חלופי לרכב הפרטי. פרויקט הרכבת הקלה בת"א לרבות הקו הירוק הוא פרויקט שבסופו של דבר יחסוך סכומי עתק לכלכלת ישראל. אני חושב שטוב היה לו משרד האוצר היה חוזר בו מהחלטתו" אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.