חברת הפלסטיקה פלרם תעשיות, שבשליטת קיבוץ רמת יוחנן, חתמה על הסכם עם חברת הבנייה הממשלתית הסינית, BUCGYT, להקמת חברה משותפת שתתמקד בהתמודדות על פרויקטים הקשורים לאולימפיאדת בייג'ין.
פלרם, העוסקת בייצור ושיווק לוחות טרמופלסטיים קשיחים מפוליקרבונט ומפי.וי.סי, תחזיק בשליטה בחברה המשותפת, שתעסוק בקירוי אצטדיונים, סככות, שדות תעופה ואתרים נוספים בסין הנמצאים בתהליכי שיפוץ ובנייה לקראת המשחקים האולימפיים ב-2008.
השותפה הסינית של פלרם, Bucgyt, היא החברה הממשלתית הגדולה בסין לביצוע פרויקטים בתחום האקסטרוזיה (אחת משיטות הייצור של הפלסטיק - ר.מ) והבנייה ומעסיקה כיום עשרות אלפי עובדים. ההסכם הנוכחי צפוי לסייע לפלרם בחדירה לשוק הסיני, כשעיקר המאמץ בשלב זה מוקדש לשוק הבנייה והארכיטקטורה, שוק הנמצא בצמיחה מואצת בסין.
חברת פלרם היא כבר 'בוגרת' אולימפיאדה אחת, לאחר שביצעה את הפרויקט לקירוי האצטדיון האולימפי המרכזי באתונה, לקראת המשחקים האולימפיים של 2004. החברה סיפקה לאצטדיון לוחות פוליקרבונט לקירוי יציעי הצופים, בשטח של 24 אלף מ"ר, בעסקה שהיקפה כ-2.5 מיליון אירו, כשלדברי החברה דאז, מהלך זה הציב אותה בנקודת פריצה לפרויקטים נוספים חשובים בתחום.
לגבי העסקה הנוכחית ציין מנכ"ל פלרם, עמוס נצר, כי "שיתוף הפעולה עם Bucgyt מהווה דריסת רגל משמעותית בשוק שנמצא כיום בתהליך של פיתוח ובנייה מואץ ביותר לקראת האולימפיאדה. אין ספק שהזכייה שלנו במכרז האצטדיון באתונה תרמה לפלרם חשיפה בינלאומית גדולה, שמפירותיה נמשיך ליהנות גם בהמשך. אני רואה בשוק הסיני יעד שיווקי חשוב עבור פלרם, המשתלב במערך השיווק העולמי של החברה, ועשוי להוביל אותנו לפעילות מואצת באזור אסיה והפסיפיק".
פלרם, שנסחרת היום לפי שווי של כ-67 מיליון דולר, פעילה בעיקר בשוקי חו"ל, דרך חברות בנות ומפעלי ייצור באירופה, בארה"ב ובסין. החברה מתמקדת, כאמור, בייצור ובשיווק לוחות טרמופלסטיים קשיחים המיוצרים באקסטרוזיה מפוליקרבונט, PVC, אקריל וחומרים נוספים.
מוצרי החברה משמשים למגוון רחב של שווקים, ונחלקים ל-3 קבוצות עיקריות: לוחות גליים המשמשים בעיקר לכיסוי גגות, קירוי מיבנים וכיסוי חממות חקלאיות; לוחות שטוחים המשמשים לזיגוג בטיחותי, שלטי פרסום, הדפסות, הגנה על מכונות, ושימושים תעשייתיים נוספים; ולוחות מרובי דופן מפוליקרבונט המשמשים לכיסוי גגות, פתחי תאורה ובידוד. מטה החברה והמפעל בישראל ממוקמים בקיבוץ רמת יוחנן בו מועסקים כ-300 עובדים, וכ-300 נוספים מועסקים בחברות-הבנות בחו"ל.
את הרבעון הראשון של 2005 סיימה עם גידול של כ-13% במכירות לכ-212 מיליון שקל, אך עם זאת רשמה קיטון של כ-20% ברווח הנקי לכ-8.7 מיליון שקל. הונה העצמי של החברה, נכון לתום הרבעון הראשון, עומד על כ-327 מיליון שקל ומממן מאזן של כ-810 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.