חברות האנרגיה של (Shell) האנגלו--הולנדית, ואי. און (E. ON) הגרמנית הגישו לאחרונה בקשה לקבלת היתר מממשלת בריטניה לבניית שדה טורבינות רוח הגדול מסוגו בעולם.
השדה המתוכנן, שעלות הקמתו מוערכת בכ-1.5 מיליארד ליש"ט (כ-2.75 מיליארד דולר), יהיה גדול דיו לספק רבע מתצרוכת החשמל של לונדון.
הפרויקט כולל הקמה של 270 טורבינות רוח במרחק 20 קילומטרים מהחוף, בסמוך לשפך נהר התמזה. האתר, עם הספק של 1,000 מגה-וואט, צפוי להיות מוכן לפעולה בשנת 2011.
מדינות האיחוד האירופי, ביחד עם 35 מדינות נוספות, חתמו בשנה האחרונה על אמנת קיוטו, לפיה התחייבו לצמצם את פליטת הפחמן הדו-חמצני של המפעלים שבשטחן. עקב כך, החל משנה זו, מפעלים שיזהמו מעל לתקנים שנקבעו בחוק יחויבו בתשלום קנסות.
בריטניה, שנחשבת לארץ בה נושבות הרוחות החזקות ביותר באירופה, מעוניינת שעד שנת 2010, לפחות 10% מהפקת החשמל במדינה יבוצע על ידי מקורות שאינם מזהמים.
תאגיד של, שישלוט על שליש מהשדה המתוכנן, דיווח כי הקבוצה אכן הגישה בקשה להקמת שדה טורבינות הכוח, ולטענתה, ניתן יהיה לחסוך באמצעותו עד 1.9 מיליון טון מפליטת הפחמן הדו-חמצני בשנה.
הפרויקט עצמו עדיין זקוק לקבלת האישורים הרגולטורים, אשר לפעמים מתעכבים או נדחים בעקבות תלונות על הריסת תוואי השטח המיועד. החברות מצידן, כבר הודיעו כי מיקומו של הפרויקט, במרחק 100 קילומטרים מלונדון, יגרום להשפעה מזערית בלבד על תוואי השטח.
נציין כי נכון להיום, שדה טורבינות הרוח הגדול בעולם ממוקם בין וושינגטון ואורגון שבארה"ב, ובעל הספק מקסימלי של 300 מגה-וואט.
גרמניה נחשבת למדינה עם צריכת האנרגיה הגבוהה ביותר שמקורה בטורבינות רוח, כאשר אחריה בדירוג נמצאות ספרד, ארה"ב ודנמרק.
הפרויקט בבריטניה אינו היחיד הצפוי בשנים הקרובות ברחבי אירופה. חברת האווגול הנורבגית, מתכננת הקמה של שלושה שדות קרוב לחוף הצפון מערבי של נורבגיה, עם הספק כולל, שיגיע ל-1,410 מגה-וואט.
החברה מתכננת להגיש בקשה לאישור הפרויקטים עד סוף שנת 2005 ובמידה ויתקבל האישור, השלמתם צפויה רק לאחר 2011.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.