אלקטרה נדל"ן רכשה יחד עם הרבור גרופ בניין בקליבלנד ב-655 מ' ש'

התשואה שתתקבל תעמוד על כ-9% לעומת ההלוואה שניטלה בריבית של 5.18% ל-7 שנים * חלקה של אלקטרה בעסקה עומד על 293 מיליון שקל

חברת אלקטרה נדל"ן, שמתעתדת להנפיק את מניותיה בבורסה של תל אביב לפי שווי של 700-800 מיליון שקל בחודשים הקרובים, חתמה בסוף השבוע, יחד עם שותפים, על עסקה לרכישת בניין משרדים בהיקף כולל של 655 מיליון שקל. חלקה של אלקטרה נדל"ן בעסקה עמד על 45% ותמורת חלק זה שילמה החברה כ-293 מיליון שקל. יתרת 55% בנכס נרכשו על ידי הרבור גרופ (שחלקה עמד על כ-40%) ועל ידי קנדה ישראל (15%).

בניין המשרדים שנרכש, נמצא בלב מרכז העסקים של העיר קליבלנד שבארה"ב וכולל 45 קומות. הבניין הוא אחד משני גורדי השחקים הגבוהים ביותר בקליבלנד. שטחו הכולל של הבניין הוא 118 אלף מ"ר והוא כולל גם 760 חניות מקורות. דמי השכירות שיניב הבניין בשנה הראשונה לעסקה יעמדו על 22.7 מיליון דולר, שהם 103 מיליון שקל. לאחר ניכוי הוצאות ניהול ותחזוקה מסתכמים דמי השכירות מהבניין בכ-12.7 מיליון דולר, שהם 58 מיליון שקל. במונחי תשואה משיגות השותפות כ-9% נטו בעסקה. בין הדיירים המרכזיים בבניין שנרכש ניתן למצוא את פירמת רואי החשבון PWC, חברת הייעוץ הכלכלי מקנזי, ענקית האנרגיה BP ונשיונל סיטי בנק האמריקני.

זוהי עסקת הנדל"ן השלישית בה משתפות פעולה הרבור גרופ שנמצאת בבעלות שישה שותפים בראשות ג'ורדאן סולאון ואלקטרה נדל"ן (שתי העסקאות הקודמות היו בבולטימור) והעסקה הראשונה אליה מצטרפת גם חברת קנדה ישראל, בבעלות ברק רוזן, אסף טוכמאייר ורז נוימן.

עסקאות הנדל"ן המניב הן עסקאות פיננסיות יותר מאשר עסקאות נדל"ן שכן מרבית המימון שמתקבל הוא מימון זר ורווחי החברה נובעים מהפער שנוצר בין התשואה המתקבלת לבין הריבית המשולמת על ההלוואה. לרוב מסתכם המימון הבנקאי בהיקף של 70%-90% משווי העסקה וגם במקרה של הבניין בקליבלנד הושג מימון זר בהיקף של 81% מהעסקה, שניתן על ידי מוסד פיננסי בארה"ב. ההלוואה שניתנה הינה נון ריקורס לתקופה של 7 שנים והיא תשא ריבית שנתית של 5.18% כשהלוואה זו מובטחת בשעבוד על הנכס ועל התקבולים ממנו.

שלמה שרף, מנכ"ל אלקטרה נדל"ן, ציין היום כי "העסקה בקליבלנד היא במסגרת המדיניות שלנו לרכוש נכסים מניבים בערים גדולות אשר עדיין ניתן לרכוש בהם נכסים בתשואות סבירות, עם פוטנציאל השבחה עתידי. אני מעריך שבמהלך השנה הקרובה נמשיך לפתח את תיק הנכסים המניבים שלנו במדינות אחרות בארה"ב. עוד ציין שרף כי "שיעור התפוסה בבניין עומד כיום על כ-88% מה שבעצם מגלם חלק מהפוטנציאל הגלום בו ואשר עמד לנגד עיניהם של הרוכשים".

העסקה עליה חתמה אלקטרה נדל"ן מגיעה ללא ספק בתזמון מצוין עבור החברה, שנערכת להנפקת מניותיה בבורסה של תל אביב. בשלב זה טרם החלה אלקטרה ברוד שואו בשוק ההון והיא צפויה לעשות כן בשבועות הקרובים. בינתיים, ירידות השערים בבורסה לא יוצרות אווירה נוחה להנפקות חדשות.

אלקטרה נדל"ן סיימה את שנת 2004 עם מחזור הכנסה מדמי שכירות בהיקף כולל של 190 מיליון שקל, אך המחזור צפוי לגדול בצורה משמעותית בשנת 2005 לאור מספר עסקאות גדולות אליהן נכנסה החברה מתחילת השנה. הרווח הנקי של החברה עמד בשנת 2004 על 38 מיליון שקל והונה העצמי של החברה הסתכם בכ-370 מיליון שקל. נכון להיום מחזיקה החברה בכ-40 נכסים מניבים בישראל, ארה"ב, קנדה, בריטניה, גרמניה, צרפת והונגריה בשווי כולל של כ-3-3.5 מיליארד שקל.

אלקטרה נדל"ן מוחזקת בשיעור של 94% על ידי אלקטרה הבורסאית וב-6% הנותרים מחזיק מנכ"ל החברה, שלמה שרף, שחתום על הגידול המהיר בהיקף העסקים של החברה בחמש השנים האחרונות. שרף עצמו צפוי ליהנות מרווח אישי של כמה עשרות מיליוני שקלים, במידה וההנפקה תצא לפועל.