בריטניה: מחירי הבתים ירדו ביוני - זה החודש ה-12

מחירי הבתים באנגליה ובוויילס ירדו גם ביוני, זה החודש ה-12 ברציפות, ובסך הכל איבדו יותר מ-3% במהלך השנה האחרונה, לפי סקר שתוצאותיו פורסמו היום (ב').

חברת מחקר השוק הומטראק מסרה שמדד המחירים שלה, המבוסס על מחירי עסקאות שבוצעו בפועל בתיווך סוכני נדל"ן, ירד ב-0.2% ביוני בהשוואה למאי, בעקבות ירידות של 0.1% בשלושת החודשים מארס-מאי. בהשוואה ליוני 2004, המחירים ירדו ב-3.16%, לפי החברה.

כמות עסקאות הנדל"ן לדיור המשיכה לעלות, בשיעור 2.15% ביוני בהשוואה למאי, אבל במאי נרשמה עלייה של 7.6% בכמות העסקאות, ופירוש הדבר שביוני נרשמה האטה בשוק הנדל"ן.

"החדשות הטובות היחידות הן שמגמת הגידול בכמות המכירות נמשכת, ויש ציפיה כללית להפחתת ריבית לפני סוף השנה", אמר הכלכלן של הומטראק, ג'ון ריגלסוורת.

להערכתו, שוק הנדל"ן הבריטי ימשיך לדשדש פחות או יותר במקום בחודשים הקרובים, אבל אין שום ראיות למפולת צפויה בשוק הזה. להערכת הומטראק, האינפלציה במחירי הבתים בבריטניה בשנת 2005 תסתכם ב-0%, לעומת תחזית של 3% שהחברה פרסמה בדו"ח שלה לחודש מאי.