חברת הבקרה האמריקנית של רכבת ישראל, פי.בי, תשכור מומחה מינהור בינלאומי לבדיקת פרויקט קו הרכבת המהיר לירושלים, פרויקט A1. כך נודע ל"גלובס".
מדובר בפרויקט המורכב והיקר ביותר שמקדמת רכבת ישראל במסגרת תוכנית החומש. הקו המהיר לירושלים אמור לחבר את ירושלים ות"א דרך מודיעין ונתב"ג. עלותו נאמדת בלמעלה מ-3.5 מיליארד שקל. בין האומדן של פי.בי לאומדן של הרכבת נרשם פער של לפחות 200 מיליון שקל.
מדו"חות בקרת הביניים שהכינה פי.בי עולה, כי שני נושאים נחשבים לבעייתיים ולמורכבים מבחינת פעילות הרכבת: פרויקט הקו המהיר לירושלים, בעיקר סביב נושא האומדן הכספי, וכן הצורך בקידום פרויקט המסילה הרביעית באיילון.
מאז כניסתה של פי.בי כחברת הבקרה ברכבת ישראל הוכנסו שינויים בפעילות הרכבת, לרבות במבנה הארגוני וכן שינויים בתוכניות הפיתוח לחומש הקרוב - עדכון עלויות, עדכון מרכיבי ההוצאה הבלתי צפויה, ועדכון לוחות הזמנים.
הקו המהיר לירושלים נחשב לפרויקט בעל חשיבות לאומית, לאור העובדה שכיום אין חלופה מסילתית ראויה לבירה. הרכבת הפועלת כיום בין ירושלים לת"א דרך בית שמש, שחודשה באפריל השנה, היא איטית ומשך הנסיעה בה הוא 85 דקות. קו זה אינו נחשב לכלי תחבורתי יעיל, ואינו משפיע על מעבר של כלי רכב פרטיים לנסיעה ברכבת.
קו הרכבת המהיר לירושלים, דרך נתב"ג ומודיעין, הוא הקו המורכב ביותר שהרכבת מקדמת. זהו הקו הראשון שכולל מנהרות, באורך 20 ק"מ, וזהו הפרויקט היחיד שכולל הקמת מנהרה ותחנת רכבת בעומק של 80 מטר מתחת לפני הקרקע.
הקו המהיר יאפשר נסיעה ישירה של 28 דקות מתחנת ארלוזורוב בת"א ועד לבנייני האומה בירושלים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.