חברת סאמיט מסתערת על שוק הנדל"ן המניב בגרמניה. לאחר שבחודש האחרון דיווחה החברה על התפוצצותה של עסקה לרכישת מרכזים מסחריים בגרמניה, בהיקף של 270-320 מיליון שקל, היא "מפצה" את המשקיעים בדיווח על השלמת עסקה גדולה הרבה יותר.
סאמיט דיווחה כי השלימה רכישת 95% מ-25 בניינים ב-12 מיקומים שונים בגרמניה, בתמורה כוללת של כמיליארד שקל. הבניינים מושכרים לתקופות של 10-17 שנים ולתקופה ממוצעת כוללת של 12 שנים. כל הנכסים מושכרים במלואם לענקית הטלקום הגרמנית דויטשה טלקום והשטח המושכר מתפרס על פני שטח של 170 אלף מ"ר וקרקעות בהיקף של 220 אלף מ"ר. הנכסים כוללים שטחי משרדים ושטחים טכניים המשמשים את דויטשה טלקום לפעילותיה השונות.
ההכנסות השנתיות הממוצעות נטו מכלל הנכסים שנרכשו בעסקת הענק, לאחר הוצאות ניהול ותחזוקה, צפויות להסתכם בכ-81 מיליון שקל בשנה, נתון שמשקף תשואה של 8.1% על ההשקעה הכוללת. להערכתה של סאמיט, יתרת תזרים המזומנים השנתי הפנוי העודף נטו, לאחר תשלומי הריבית על ההלוואות שנלקחו לצורך מימון הרכישה, תעמוד על 13.5 מיליון שקל בשנה.
זוהר לוי, מנכ"ל החברה והבעלים, ציין היום כי למרות שמדובר בעסקה גדולה ומהותית עבור סאמיט הרי שהסיכון בה הוא נמוך באופן יחסי: "התשואה על ההון העצמי שמושקע בעסקה עומדת על כ-14%-15% והחוזים עם דויטשה טלקום פוקעים בתום כ-12 שנים בממוצע, כך שגם במקרה הגרוע ביותר הכסף שנשקיע יחזור אלינו עוד לפני פקיעת החוזים.
"מעבר לכך, גם סיכון השוק נמוך מכיוון שקשה להאמין שהמשק הגרמני לא יצא מהמיתון במשך 12 השנים הקרובות. כשזה יקרה נוכל לממש חלק מהנכסים במחירים גבוהים יותר ממחיר הרכישה ולרשום רווחי הון. זה לא יקרה בשנה הקרובה כנראה, אבל יש לנו סבלנות", הוסיף לוי.
בעקבות השלמת העסקה, צפוי מחזור ההכנסות השנתי של סאמיט לזנק מרמה של 20 מיליון שקל בשנה לרמה של 100 מיליון שקל בשנה. למעשה עסקת הענק של סאמיט מורכבת משתי עסקאות: עסקה אחת כוללת רכישת 95% מחברה בלוקסמבורג שבבעלותה 22 בניינים שונים ב-10 ערים שונות בגרמניה שנרכשו מבנק אירופאי גדול תמורת 800 מיליון שקל. העסקה השנייה כוללת רכישת 95% מחברה גרמנית שהחזיקה בשני בניינים נוספים תמורת סכום של 100 מיליון שקל נוספים. רכישה זו בוצעה מאותו גוף מוסדי שמכר לסאמיט בניין נוסף המושכר לדויטשה טלקום בגרמניה בחודש מאי השנה, תמורת 95 מיליון שקל כך שבסך הכול היקף שתי העסקאות החדשות עומד על 900 מיליון שקל. בתוספת ההסכם מחודש מאי, הגיעה סאמיט לעסקאות בהיקף של כמיליארד שקל.
סך כל המימון לכל נכסי החברה המושכרים לדויטשה טלקום, הסתכם בכ-910 מיליון שקל, דהיינו מימון של כ-91% מהיקף העסקה הכולל בהלוואות נון ריקורס לתקופה של 7 שנים ובריבית בשיעור שנתי של 4.7%. יתרת הרכישה, בהיקף של 90 מיליון שקל, מומנה מהונה העצמי של החברה.
העסקה השנייה בהיקף של כ-100 מיליון שקל, לרכישת שני בניינים, עדיין אינה סגורה סופית והיא מותנית במספר פרטים פורמליים שצפויים להיסגר במהלך חודש יולי. עם זאת, הסיכוי שהעסקה לא תצא אל הפועל בסופו של דבר נמוך וסאמיט כבר הפקידה בנאמנות את התמורה בגין בניינים אלו.
לאור ביצוע העסקה האחרונה יש להניח כי זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט, יקדים את התחזית האופטימית שסיפק בראיון שהעניק ל"גלובס", במסגרת המדור "חברה על הכוונת". אז העריך לוי כי עד לסוף שנת 2005 תהיה החברה עם מצבת נכסים של 600 מיליון שקל ובתוך שנתיים היא תגיע למצבת נכסים של 1.5-2 מיליארד שקל. נכון להיום - המחצית הראשונה של שנת 2005 - כבר יש לסאמיט מצבת נכסים של 1.2 מיליארד שקל. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.