"המוסד חשף קשר בין הפיגוע בלונדון לפיגוע במייק'ס פלייס בטיילת בת"א"

טוען העיתון "בילד" * החיים בלונדון חזרו לשגרה, ומדד המניות בשיא של שלוש שנים (עמ' 22)

העיתון הגרמני "בילד אם זונטאג" דיווח היום (ב') על קשר שנוצר בין סדרת הפיגועים בלונדון ביום חמישי, לבין הפיגוע בפאב "מייק'ס פלייס" בטיילת בתל-אביב באפריל 2003, שבוצע בידי שני מחבלים מתאבדים בריטים. הקשר, על-פי העיתון, הוא חומר הנפץ שלטענת אנשי המוסד הישראלי היה בשימוש בשתי הזירות.

עוד מדווח העיתון, כי שלוחת המוסד בלונדון קיבלה התרעה מוקדמת על הפיגועים, אולם זו הגיעה רק שש דקות לפני הפיצוץ הראשון - כך שלא ניתן היה לנקוט כל פעולה מבצעית כדי למנוע את האסון. העיתון מצטט גורם במוסד שאמר: "הם הגיעו אלינו מאוחר מדי מכדי שנוכל לעשות משהו".

על פי הדיווח בעיתון הגרמני, המוסד העביר דו"ח לשירותי הביטחון של בריטניה, שכלל ניתוח של חומר הנפץ מהפיגוע ב"מייק'ס פלייס". העיתון מצטט גורמים במוסד בישראל שאמרו לו, כי "בסבירות גבוהה" חומר הנפץ מ"מייק'ס פלייס" הוא אותו חומר נפץ ששימש את מבצעי הפיגועים בלונדון.

העיתון טוען כי לאחר ניתוח של חומר הנפץ מ"מייק'ס פלייס", שבוצע במעבדות בנס ציונה, התברר, כי הוא יוצר בסין והוברח לבריטניה אשתקד. החומר הוסתר על ידי אנשי ארגון טרור המקושר לאל קאעידה, שהצליחו לחמוק מפשיטות של משטרת לונדון ושל המחלקת לביטחון פנים בסקוטלנד-יארד.

משטרת לונדון דיווחה בצהריים כי מספר ההרוגים ביום חמישי שעבר עלה ל-52. עד כה עמדו הדיווחים הרשמיים על 49. כ-20 בני אדם עדיין נעדרים, ועבודות פינוי הגופות נמשכות.

עוד טוען העיתון, כי חומר הנפץ פותח ויוצר במפעל התחמושת הסיני ZDF, המצוי כ-65 ק"מ מבייג'ינג, וזכה לכינוי CX123. העיתון מצטט את ראש המוסד מאיר דגן כאומר בדו"ח שמדובר בחומר נפץ חזק מאוד "קטלני הרבה יותר מחומר נפץ פלסטי", וכי ההרכב שלו מאפשר להסתיר אותו ולהבריח אותו מבלי שהדבר יתגלה בבדיקות הרגילות.

בפיגוע בפאב "מייק'ס פלייס" נרצחו שלושה בני אדם - ינאי וייס (46) מחולון, רן ברון (24) מתל-אביב וקרוליין דומיניק הס (29) מתל-אביב. את הפיגוע ביצעו שני מחבלים מתאבדים - אסיף מוחמד חניף ועומר חאן שריף - שגוייסו על-ידי החמאס בבריטניה. השניים הצליחו לחדור לארץ באמצעות דרכוניהם הבריטים. חניף פוצץ את עצמו בפאב "מייקס פלייס" ואילו שריף לא הצליח להפעיל את חגורת הנפץ שלו. הוא נמלט מהזירה וככל הנראה ניסה לחמוק דרך הים. גופתו נשטפה לחוף ת"א כעבור מספר שבועות.

לאחר הפיגוע נעצרו בבריטניה קרובי משפחתם של שני המחבלים בחשד שידעו על כוונתם ולא מנעו את הקטל. הראייה המרכזית שהציגה התביעה בפני חבר-המושבעים היא סדרת תכתובות באנגלית, שהוחלפו בין שריף לבני-משפחתו באמצעות האינטרנט, והתגלו לאחר שהמשטרה החרימה את המחשבים מבתיהם.