קרנות הריט בארה"ב המשיכו להיות אפיק השקעה מבטיח, גם ברבעון השני של שנת 2005. סקטור קרנות הריט הניב למשקיעים בו תשואה גבוהה יותר מאשר התשואה בסקטורים מתחרים, כגון מדדי המניות הכבדות, וזאת לאור המשך עליית מחירי הנדל"ן בארה"ב, בעוד הריבית בארה"ב עודנה ברמות שפל היסטוריות.
קרנות הריט בארה"ב מחלקות חלק ארי מרווחיהן כדיבידנד למשקיעים, עובדה אשר הביאה לכך, שמעבר לתשואה עדיפה ביחס למדדי המניות, התהדרו קרנות הריט בשיעור דיבידנד גבוה למשקיעים בהן, בסיכום הרבעון השני.
לא רק שהחברות חילקו דיבידנדים ניכרים, אלא שהמדדים המובילים השיאו למשקיעים תשואה נמוכה בהרבה, כשגם תוכניות החסכון בבנקים הניבו לחוסכים ריבית נמוכה. מנתונים שפורסמו על ידי ארגון הריט האמריקני, הסקטור הציג ברבעון השני תשואה של 13.5%, כשהתשואה ב-12 החודשים האחרונים מסתכמת ב-4.9%.
נתונים אלה, נציין, מתייחסים לתשואה של קצת פחות מ-1% ברבעון השני למדד ה-S&P 500, כשבשניים עשר החודשים האחרונים איבד מדד המניות הנ"ל 1.7% מערכו.
בהקשר זה יש לציין, כי התשואה האמורה של ה-S&P 500 היתה נמוכה עוד יותר באם לא היינו משקללים בה את התשואות שרשמו 8 חברות נדל"ן הנמנות עליו.
מבדיקה שערכו אנליסטים בדויטשה בנק, ושפורסמה בסוף חודש יוני, עולה כי מניות 8 חברות נדל"ן אלו הניבו בתקופה האמורה תשואה של 4.9%, לעומת תשואה שלילית של 0.1% ליתר מניות המדד.
עוד נציין, כי מדד ראסל 2000 שמר ברבעון האחרון על יציבות, כש-103 מניות הנדל"ן הנכללות בו הציגו תשואה משותפת של מעל ל-3%.
מנתונים שפורסמו על ידי ה- Morningstar עולה, כי סקטור מניות הנדל"ן השיג ברבעון האחרון תשואת יתר על השוק של 12.98%.
לסיום, נוסיף, כי מקרב ה-ETF, תעודות הסל, 4 מ-6 הסלים שהציגו את התשואות הגבוהות ביותר היו קרנות ריט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.