הרכבת ביטלה את זכיית לינום במכרז לכריית מנהרות בקו ת"א-מודיעין ב-67 מיליון שקל

טוענת לאי עמידה בלוח הזמנים - שנה; לינום: אפשר לבצע את המפרט לכל הפחות תוך 10 שנים

רכבת ישראל ביטלה חוזה עם חברת לינום בהיקף של 67 מיליון שקל. הרכבת הודיעה, כי תחלט ערבות בנקאית בסכום של 5 מיליון שקל. כך נודע לגלובס.

לינום זכתה באחרונה במכרז לביצוע שתי מנהרות בקו הרכבת למודיעין, לאחר גילוי קברים בתוואי זה. הצעתה של לינום - חברת-בת של חופרי השרון - היתה הזולה ביותר ועמדה על 67 מיליון שקל.

תנאי מרכזי במכרז היה עמידה בלוחות הזמנים: הרכבת הקציבה שנה לביצוע העבודות. לפני חודש הוציאה רכבת ישראל ללינום צו תחילת עבודה. לינום פנתה מיד עם תחילת העבודות לרכבת והודיעה, כי לא תוכל לעמוד בלוחות הזמנים, כיוון שלפי במפרטי העבודה שהוכנו על-ידי הרכבת יידרשו עשר שנים לביצועה.

לינום הודיעה עוד, כי בתוספת של 25 מיליון שקל ניתן יהיה לבצע את העבודות עד 2010, ובכל מקרה - לא בתוך 12 חודשים. הרכבת דחתה על הסף את בקשת לינום לתוספת תקציב ולהארכת מועד העבודות.

לדעת הרכבת, בהתנהלות לינום יש משום פגיעה בתנאי המכרז ובשוויון בין המתמודדים. הרכבת הורתה ללינום לסלק מאתר העבודות את החומרים, הציוד והמתקנים והוציאה צו הפסקת עבודה.

לינום מסרה בתגובה, כי המפרטים הטכניים שצירפה הרכבת לחוזה, סותרים את החוזה. "לתדהמתנו, באופן בלתי אחראי החליטה הרכבת להפסיק את עבודתנו ולחלט ערבויות. זהו צעד תמוה וקיצוני שחוקיותו מוטלת בספק. לינום תפנה בתוך זמן קצר לבית המשפט, על מנת להגן על עצמה מפני מכרז אבסורדי שמנהלת הרכבת".

כתוצאה מביטול החוזה מול לינום והצורך לפרסם מכרז חדש, צפויה הרכבת לעדכן את לוח הזמנים של הרכבת מת"א למודיעין. פרויקט נתב"ג-מודיעין, שעלותו 1.1 מיליארד שקל, מתוכנן להסתיים במחצית השנייה של 2006.