אפריקה-ישראל נכסים, חברה-בת של אפריקה-ישראל, מנהלת מו"מ לרכישת 40% מפארק תעשייתי של 50 אלף מ"ר באיזור מנילה בפיליפינים ב-10 מיליון דולר. בפרויקט, אותו בונה החברה, יש זכויות בנייה לא מנוצלות של 170 אלף מ"ר נוספים.
לדברי מנכ"ל אפריקה-ישראל, פיני כהן, החברה בוחנת הזדמנויות להשקעה ולשיתופי פעולה עם גורמים עסקיים באיזור אסיה פסיפיק.
לדבריו, החברה תקים חטיבה חדשה בנושא אסיה ובראשה יעמוד רו"ח יעקב בן-משה, שהיה מנכ"ל קבוצת חבס ב-8 השנים האחרונות.
אפריקה-ישראל תתמקד בפעילותה במזרח אסיה בשני תחומים עיקריים: בתחום כבישי האגרה ובתחום הנדל"ן למגורים ומשרדים. החברה הגישה בסוף השבוע האחרון הצעה לרכישת 15%-20% מהון המניות של חברה בעלת כביש אגרה בפיליפינים. אם תתקבל ההצעה תשלם אפריקה-ישראל נכסים 10 מיליון דולר.
בתחום הנדל"ן עומדת החברה להתקשר עם גוף עסקי, אשר בבעלותו 2,400 דונם באיזור מנילה ועליו מוקמים נכסי נדל"ן שונים. החברה מנהלת מו"מ לקניית 40% בפרויקט מגורים של 190 יחידות דיור, בהשקעה של 2.25 מיליון דולר.
אפריקה-ישראל נכסים סיימה את הרבעון הראשון של 2005 ברווח של 15.1 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 9.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
בבעלות החברה מספר נכסים בישראל, בהם מגדל אפריקה-ישראל בת"א, מגדל הקריה בת"א, בניין משרדים מעל קניון רמת אביב, מגדלי קונקורד בבני ברק ועוד.
כמו כן, בבעלות החברה קניון רמת אביב וקניון הסביונים ביהוד, קניון פאלאס פלורה בפראג שבצ'כיה, שמחיצתו נמכרה בשנת 2004.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.