אקוויטי וואן מנסה לבצע השתלטות עוינת על CEDAR; הגישה הצעת רכש ב-350 מ' ד'

ההצעה היא לרכישת מניות קרן הריט האמריקנית לפי מחיר של 17 דולר למניה, גבוה בכ-14% ממחיר המניה טרם ההצעה

חברת אקוויטי וואן, בשליטת גזית גלוב, לא נחה על זרי הדפנה. לאחר שפרסמה תוצאות חיובית לרבעון השני, החליטו ראשי החברה שהגיע הזמן להתקדם הלאה. החברה הגישה בסוף השבוע החולף הצעה לרכישת מניות חברת הנדל"ן האמריקנית CEDAR בהיקף של 350 מיליון דולר - הצעה שמשמעותה ניסיון השתלטות עוינת על החברה. הצעתה של אקוויטי וואן נשלחה לדירקטוריון סידר יומיים בלבד לאחר שסידר פרסמה הצעה להנפקת 9 מיליון ממניותיה, שהיוו כ-40% מסך הון המניות המונפק של החברה.

אקוויטי וואן, שמחזיקה בכ-9% ממניות סידר, התנגדה למהלך בטענה שיגרום לדילול בעלי המניות הקיימים וכי גיוס ההון אותו מציעה סידר לבצע, על מנת לתמוך בהמשך הצמיחה, יקר מדי. לכן הציעה אקוויטי וואן לרכוש את המניות המוצעות לציבור במחיר של 17 דולר למניה, גבוה בכ-14% ממחיר הסגירה של סידר ביום שישי האחרון. באקוויטי וואן ציינו כי לחברה יש את היכולת לבצע את העסקה במזומן, אך היא תהיה מוכנה לשקול בחיוב שילוב של תשלום במניותיה שלה.

מכיוון שסידר היא קרן REIT, בדומה לאקוויטי וואן, הרי שאחזקה של מעל ל-10% מהון המניות של החברה דורשת ביצוע של הצעת רכש וזה בדיוק מה שעושה אקוויטי וואן, במטרה להגדיל את אחזקותיה בחברה. השאלה שנשאלת היא כיצד יגיב דירקטוריון חברת סידר להצעה.

בינתיים הודיעה החברה כי היא מכנסת את הדירקטוריון על מנת לדון בהצעה שהתקבלה אך אפשרויות הפעולה הן רבות. מטבע הדברים, אנשי הדירקטוריון והנהלת החברה מבינים כי במקרה שבו הצעת הרכש תתקבל, מרביתם צפויים להיפרד מהכיסאות. לפיכך האינטרס של אלו הוא לטרפד את הצעת הרכש של אקוויטי וואן והם יכולים לעשות זאת במספר דרכים. אחת מהדרכים היא לעניין משקיע נוסף בביצוע הצעת רכש וכך לגרום לעליית מחיר הצעת הרכש ולהוצאה גבוהה יותר מהמתוכנן עבור אקוויטי וואן.

במקרה כזה יהיה לאקוויטי וואן יתרון, שכן היא רכשה את המניות במחיר נמוך יותר ולכן יכולת התמרון שלה במשא ומתן גבוהה יותר. בנוסף יצטרכו חברי הדירקטוריון וההנהלה לקחת בחשבון תסריט שבו אף אחת מהמתחרות לא תרכוש בסופו של דבר את החברה, מחיר המניה יצנח בחזרה לרמה של כ-14 דולרים ותביעות מצדם של המשקיעים בגין אי מקסום טובת בעלי המניות עשוית לזרום.

סידר, שנסחרת לפי שווי של 373 מיליון דולר, מחזיקה בבעלות על 58 נכסים מניבים שרובם מרכזים מסחריים מעוגני סופרמרקטים, בדומה לתחום העיסוק של גזית גלוב, שפרוסים על פני 7 מדינות בצפון מזרח ארה"ב.

נכסים אלו רשומים בספריה של החברה לפי שווי של 655 מיליון דולר. היקף התפוסה בנכסי החברה עומד על 90%, לעומת 93%-94% בנכסי אקוויטי וואן, מה שמעיד אולי על הפוטנציאל של החברה בעיניה של אקוויטי וואן.

סידר סיימה את הרבעון הראשון שלה עם הכנסות של 17 מיליון דולר, עלייה של 34.9% לעומת הרווח הנקי שרשמה החברה ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי של החברה עמד על 3.4 מיליון דולר ברבעון השני, לעומת 1.9 מיליון דולר שרשמה החברה ברבעון המקביל אשתקד.

ה-FFO שייצרה החברה ברבעון השני עמד על 5.5 מיליון דולר, עלייה של 29% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. גם בסיכום חצי שנתי התוצאות של סידר נראות טוב, ההכנסות זינקו בכ-40% והסתכמו ב-33.6 מיליון דולר, הרווח הנקי כמעט והוכפל ועמד על 6.1 מיליון דולר.

אין זו הפעם הראשונה שכצמן מחליט ללכת על מהלך של השתלטות עוינת על קרן REIT בארה"ב, במטרה להרחיב את פורטפוליו העסקים של אקוויטי וואן. בדיוק לפני חמש שנים זיהו כצמן ודורי סגל כי הנהלת חברת הנדל"ן הקנדית סנטרפאנד מנהלת משא ומתן למכירת מניותיה בחברה. הם נכנסו למשא ומתן ומשזה עלה בתוהו, פנו למהלך של השתלטות עוינת שבסופו רכשה גזית גלוב את השליטה בחברה בתמורה להשקעה של 115 מיליון דולר. בשלב מאוחר יותר רכשה גזית גלוב גם את איגרות החוב להמרה של סנטרפאנד ואיחדה את פעילותה עם הנכסים המניבים שכבר נרכשו על ידה בקנדה.

רכישת סנטרפאנד היוותה קפיצת מדרגה עבור גזית גלוב הן מבחינה מימונית והן מבחינת היקף הנכסים שכן באחת עברה הפעילות בקנדה לנהל עשרות נכסים שהניבו מאות מיליוני דולרים, לעומת ניהול של מספר בודד של נכסים לפני הרכישה.