לקט ישראל

כתבות אחרונות

 
זאיון ויליאמסון / צילום: Reuters, Bill Streicher

החברה הישראלית שמשתפת פעולה עם כוכב ה־NBA

חברת פפסיקו ושחקן ה־NBA זאיון וויליאמסון משיקים בארה"ב בקבוק מים חכם שפותח בישראל ע"י חברת impacX.io • אמזון יזמה שיתוף־פעולה עם מכללת שחקים להקמת פרויקט להכשרת תלמידים מצטיינים מהפריפריה • ומאסטרקארד ו־Enel X מקדמות תוכנית ייחודית ליזמיות בתחום הטכנולוגיה • אירועים ומינויים

שירה ספיר וגלית חתן 02/10/2023
צוות מקאן על הבמה בקאן

מקאן ת"א ובלאנקו קטפו פרסים בפסטיבל אריות קאן

שני משרדי פרסום ישראלים זכו בפרסים בפסטיבל בינלאומי על מהלכים חברתיים • וגם: בימים אלה הסתיים המחזור הראשון של תוכנית לשילוב נשים מהחברה הבדואית בצפון בענף ההייטק • אירועים ומינויים

גלית חתן 22/06/2023
עמדות טעינה של EV-Edge בסניף שופרסל / צילום: EV-Edge

שופרסל משקיעה בעמדות טעינה ובעגלות חכמות

בעקבות הגידול במספר הרכבים החשמליים שעולים על הכביש הישראלי מדי שנה, ברשת שופרסל יוצאים בשיתוף-פעולה עם EV-Edge המספקת עמדות טעינה • שרגא כץ, מנכ"ל EV-Edge: "הקונה הישראלי מבלה כשעה עד שעתיים בממוצע בקניות המזון השבועיות, ובזמן זה יכול הרכב לטעון כ-50-100 ק"מ" • אירועים ומינויים

שירה ספיר וגלית חתן 21/02/2023
קניות. עלויות אובדן המזון מתגלגלות בסופו של דבר לכיסו של הצרכן'' / צילום: Shutterstock

ישראל מדורגת במקום האחרון ביישום המדיניות להצלת מזון

מנתוני הדוח, שנערך בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, עולה כי היקף אובדן המזון בישראל ב-2021 נאמד בכ־21.3 מיליארד שקל, ומהווה כ־37% מהיקף ייצור המזון בישראל • צרפת תופסת את המקום הראשון בדוח

שירה ספיר 15/11/2022
זורקים אוכל אל הפח / צילום: שאטרסטוק

כך הישראלים מאכילים את הפח: אובדן מזון בגובה מיליארדי שקלים בשנה

ההפסד למשק מאובדן מזון הסתכם השנה ב-20.3 מיליארד שקל, 35% מהיקף ייצור המזון המקומי אובד והופך לפסולת, ומשפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מזון בשווי של 3,300 שקל בשנה • בזמן שמזון נזרק לפח, משבר הקורונה צפוי להוביל עוד 145 אלף נפשות למצב של אי-ביטחון תזונתי

שני אשכנזי 10/11/2020
עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי

זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר

לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%

מיכל רז-חיימוביץ' 05/03/2019
שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

יעל ערמון 20/02/2019
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

גידי כרוך 17/12/2018
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הפסח מביא את בזבוז המזון לשיא

מחד אנחנו מצטיידים במזון כשר לפסח, מאידך אנחנו זורקים את המזון הלא כשר

גידי כרוך 29/03/2018
מזון שנזרק/ צילום: ליאור מזרחי

אובדן המזון בישראל עומד על 33% בשווי 19 מיליארד שקל

כך עולה מדוח של ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO ■ ומהן הסיבות לאובדן הרב הזה?

שני מוזס 13/03/2018
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

מחיר הבזבוז: 1.3 מיליארד טונות של מזון בשנה נזרקים לפח

דוח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מציג תמונה עגומה: בכל שנה אנו "מאבדים" כשליש מהמזון המיוצר בעולם, אובדן המוערך ב-990 מיליארד דולר ■ במדינות המפותחות מתבזבז בין 95 ק"ג ל-115 ק"ג מזון בשנה פר אדם ■ מספר מדינות סימנו את 2030 כשנת יעד להפחתת כמות הפסולת ב-50% ■ בשיתוף לקט ישראל

ויקי אוסלנדר 31/01/2018

"ערימות של מזון איכותי נזרקות במקום שיגיעו לרעבים"

לפי הצעת חוק שיזמה עמותת "לקט ישראל", תורמי מזון יזכו בפטור מאחריות פלילית ונזיקית, אם תרמו אותו בתום-לב לעמותות המחלקות מזון, וזאת גם אם הסבו נזק בשוגג בגין מזון מקולקל ■ פרופ' אלבשן: "באמצעות הצעת החוק האבסורד הזה יעבור מן העולם" ■ הכתבה בשיתוף "לקט ישראל"

מלכה רדוזקוביץ ואלה לוי-וינריב 07/12/2017
ח"כ חיים כץ / צילום: איל יצהר

מיזם לאומי לביטחון תזונתי: כרטיס לרכישת מזון ב-500 שקל

שר הרווחה חיים כץ, בשיתוף אשל ירושלים-חב"ד ולקט ישראל, משיק כרטיס נטען לרכישת מזון בשווי 500 שקל, שיחולק לאלפי משפחות במצוקה כלכלית ■ המטרה: לאפשר למשפחות נזקקות ביטחון תזונתי לכל אורך השנה

שירות גלובס 13/02/2017
עוני / צילום: תמר מצפי

שליש על התנהגות רעה

שליש מהמזון שאנחנו קונים הולך לזבל. 800 שקל למשפחה בחודש. אבל היי, הנה ביבי-נוני

דרור פויר 21/01/2017
אוכל בבתי חולים / צילום: מתוך פייסבוק

זורקים לפח בלי הפסקה: 2.4 מיליון טון מזון אבדו בישראל בשנה

מדובר בכ-33% מהיקף יצור המזון בארץ ■ מתוך הררי אשפת המזון, היקף של 214 אלף טון הוא מזון מבושל במגזר המוסדי, כשלפי ההערכות שליש מאובדן המזון במגזר המוסדי הוא בר-הצלה

מיכל רז-חיימוביץ' 10/01/2017
עוני / צילום: רויטרס

שווי המזון המבוזבז בישראל: כ-18 מיליארד שקל ב-2015

"לקט ישראל": שווי המזון בר-ההצלה בישראל נאמד ב-8 מיליארד שקל בשנה ■ הצלת מזון מאפשרת לצמצם את אי-הביטחון התזונתי, ועלותה נמוכה בכ-75% ביחס לאלטרנטיבות כגון סובסידיות וקצבאות

שירות גלובס 06/01/2016

   1   

   נמצאו 16 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 1