תשלובת ישקר שבשליטת משפחת ורטהיימר היא אחת החברות הפרטיות המצליחות ביותר בישראל, אם לא המצליחה שבהן. נתוניה נשמרים בסודיות קנאית.
רווחיות החברה מסתכמת במאות מיליוני דולרים בשנה, ובני המשפחה השלטת יכולים למשוך דיבידנדים ודמי ניהול בסכומים נכבדים. אבל לפחות בתחום אחד, סטף ורטהיימר וילדיו יכולים להוות דוגמא למנהלים ובעלי שליטה בחברות ציבוריות: הצניעות היחסית בשכר הבסיסי.
למרות שהחברה שייכת להם במלואה, והם יכולים למשוך ממנה שכר כמעט כאוות נפשם, בני משפחת ורטהיימר מעדיפים למשוך דיבידנדים מתוך הרווחים ולא שכר שכמובן אינו מותנה בביצועים. זאת, בניגוד למנהלים ובעלים בחברות ציבוריות רבות, אשר אינם מתביישים לשלוח את ידיהם לקופת החברה בה גם הציבור שותף.
על-פי נתונים שהגיעו לידי "גלובס" ב-2005, בני משפחת ורטהיימר השתכרו יחדיו רק 6.5 מיליון שקל בשנה. שכר זה כולל את ארבעה בני המשפחה - האב והיו"ר, סטף ורטהיימר; בנו ומי שמוביל את החברה בעשור האחרון, איתן ורטהיימר; והאחיות רותי ורטהיימר-פיק ואירית שטראוס (ורטהיימר).
בשנים 2003-2000 הסתכם שכרם של בני המשפחה ב-24.3 מיליון שקל, סכום שכולל רק את עלות השכר מהחברות המרכזיות של המשפחה, ישקר לייצור כלי חיתוך מתקדמים, וטכנולוגיית להבים לייצור להבים למטוסים וכלי רכב. הוא אינו כולל דמי ניהול ודיבידנדים שנמשכו הן מחברות אלה והן מעשרות חברות אחרות שבשליטתם, אשר מוערכים כאמור בהיקף גבוה בהרבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.