ארנון: פיוטרקובסקי מועל, רשע וגנב; לא מדבר איתו 5 שנים מאז תפסתי אותו במעשה נורא

(עדכון) - "פיוטרקובסקי מנסה להתחמק מאחריות בפרשת זאבי, לא הייתי מסתמך על גרסתו"

עו"ד יגאל ארנון אומר, כי אין לקבל את גירסתו של שלמה פיוטרקובסקי בנוגע לאירועים שהתרחשו בבנק הבינלאומי בעיסקת זאבי-בזק. כך עולה מעדותו היום (ב') של ארנון במשפט בפרשה. "פיוטרקובסקי מנסה להתחמק מאחריות בפרשת זאבי, לא הייתי מסתמך על גרסתו", הוא אמר.

ארנון נשאל מהיכן קיבל את המידע לפיו מיכאל צ'רנוי עומד מאחורי זאבי. הוא השיב: "את הסדר של הדברים איני זוכר. אם ליאורה מרידור או דוד נוחימובסקי יגידו אחרת, אקבל את זה כדבר אלוהים חיים. אם זה מישהו אחר שהיום מנסה להתחמק מזה, אני לא יכול להגיד לך".

בעדותו הרחיב ארנון את הדיבור על עבודת ועדת ההלוואות של הבנק, בראשה עמד. הוא הודה, כי חברי הוועדה אישרו כמעט תמיד את המלצות הדרג המקצועי של הבנק בנוגע למתן הלוואות. לדבריו, חברי הוועדה אינם בנקאים, ולכן הסתמכו על הנתונים שקיבלו מהנהלת הבנק.

ארנון הזכיר את גישתו העקרונית: "מיום שנולדתי לא לקחתי אוברדרפט ולא לקחתי הלוואה. הסיבה היא שאבא שלי היה איש עשיר ופעם לקח הלוואה ופשט את הרגל. מאז אני שונא סיכון. לכן אמרתי, כאשר זאבי ביקש אשראי נוסף, צריך לבדוק את הרקורד של מניית בזק - האם מיום הקמתה היא רק עולה או שלפעמים גם יורדת, ואז הבנק יישאר בלי ביטחון".

השופט, עודד מודריק: "אבל הדירקטורים לא התרגשו, ומיד אישרו את ההלוואה".

ארנון: "אני לא בא אליהם בטענות. אם בנקאים לא היו עושים טעויות, בנק היה הדבר הבטוח ביותר בעולם. השאלה היא רק אחוז הטעויות".

בהמשך הדיון אמר ארנון: "אמרתי לזאבי שאומרים שהכסף בשוויץ אינו שלו. הוא אמר שהכסף שלו, ובזה זה נגמר".

כמו כן אמר ארנון: "שלמה פיוטרקובסקי הוא מועל, רשע וגנב. אני לא מדבר איתו 5 שנים, מאז תפסתי אותו במעשה נורא שעשה למישהו אחר".