ג'נרל אלקטריק מדיקל במגעים לרכישת חברת הציוד הרפואי הישראלית ורסמד (Versamed) ב-40 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-95', והיא עוסקת בפיתוח מנשמים רפואיים עתירי תוכנה.
הסיפור של ורסמד ארוך ומפותל כצינור הנשמה, וגם שזור בהיסטוריה של שוק הטכנולוגיה המקומי והעולמי. מדובר אמנם בחברת סטארט-אפ, אבל כזו המוחזקת בחלקים גדולים בידי חברות בורסאיות. החברה קיבלה אישור FDA בשלב מוקדם יחסית אבל החלה למכור רק בשנת 1999. בימי הבום הגדול של שנת 2000 היא תכננה להנפיק בנאסד"ק לפי 250 מיליון דולר, אך לבסוף היא נסוגה. אפשר רק לנחש מה היה קורה לו היו בעלי המניות מספיקים להנפיק את ורסמד בזמן, אבל לא בטוח בכלל שגורלה היה טוב.
מה מוכרים שם? בורסמד הצליחו לפתח מנשם עתיר תוכנה, במקום המנשמים המוכרים מבוססי המכניקה. למעשה, המנשם "רואה" מה החולה צריך ומתאים עצמו לזה. קחו למשל תרחיש שבו רופא קובע לחולה הנשמה מלאכותית שתעביר מכסה של חצי ליטר אוויר בכל נשימה, אבל החולה המבוהל נושם מהר יותר והופך "רעב לאוויר". המנשם של ורסמד ירשה לו ללגום עוד קצת אוויר, במידה מבוקרת, ויתאים מחדש את קצב ההזרמה גם ללא התערבות ידנית. יתרון נוסף של ההתמקדות בתוכנה הוא היכולת לשמור ב-log נתונים היסטוריים של החולה, ובמידת הצורך לעקוב אחר ההיסטוריה הרפואית שלו או לזהות רשלנות רפואית.
החברה גייסה במהלך שנות קיומה 17 מיליון דולר ממספר משקיעים, ביניהם קרנות הון הסיכון אאורה, טכנרוב, טכנופלסט טכנולוגיות, חברת טרייפוד, היזמים ד"ר דוד ויינטרוב וצבי גסנר ומשקיעים פרטיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.