מדד המחירים ליצרן בארה"ב עלה בפברואר בשיעור של 0.1% לאחר שזינק בינואר בשיעור של 0.6%, והעלה אז את חששות המשקיעים מהקדמת העלאת הריבית בארה"ב על ידי הפד, חששות שפחתו כיום. מנתוני המחירים ליצרנים שמסר משרד העבודה האמריקני, עולה כי מחירי התשומות בארה"ב ממשיכים לעלות, אולם היצרנים עדיין לא מגלגלים את העלויות הנוספות לצרכנים האמריקנים. כלכלנים צפו כי ה-PPI יעלה בשיעור של 0.4% בפברואר.
להוציא מחירי מזון ואנרגיה, מדד הליבה למחירים ליצרנים, עלה בפברואר, גם הוא, בשיעור שןל 0.1% לאחר שבינואר עלה בשיעור של 0.3%.
מחירי הביניים של הסחורות טיפסו בפברואר בשיעור של 0.9%, העלייה החדה ביותר בשניים עשר החודשים האחרונים. מדד הליבה למוצרים אלו טיפס גם הוא בשיעור דומה של 0.9%, שיעור העלייה החד ביותר מזה תשעה חודשים.
מחירי המוצרים התעשייתיים הבסיסיים זינקו בפברואר בשיעור שיא של 5.5%.
כמו כן, כבכל יום חמישי, משרד העבודה האמריקני פירסם את נתוני התביעות החדשות של דורשי העבודה בארה"ב לשבוע שהסתיים ב-27 במארס. בשבוע האמור נרשמו 342,000 תביעות חדשות של דורשי עבודה, ירידה של 3,000 תביעות לעומת סך מעודכן של 345,000 תביעות בשבוע שקדם.
הממוצע הנע החודשי של התביעות החדשות נותר ללא שינוי ברמה של 340,250 תביעות חדשות, ונותר ברמתו הנמוכה מאז ינואר 2001.
נציין כי כל רמה מתחת לסף 400,000 התביעות נחשבת כטובה.
סך האמריקנים הממשיכים לקבל דמי אבטלה עלה בסך של 32,000 איש למספר כולל של 3.06 מיליון איש, נכון לשבוע שהסתיים ב-20 במארס. הממוצע החודשי הנע לנתון זה ירד ב-15,000 איש למספר כולל של 3.06 מיליון איש, הרמה הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2001.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.