מבנה הבעלות במועדון הכדורסל מכבי ת"א עומד להשתנות בשבועות הקרובים. ל"גלובס" נודע, כי קובי אלכסנדר (מבעלי
קומברס 
) וחברת
עלית 
עומדים בפני מכירת מניותיהם, לרענן כץ, דייוויד פדרמן וקבוצת משקיעים שמוביל עו"ד שמעון מזרחי, יו"ר המועדון .
אלכסנדר מחזיק כיום ב-25% ממניות מכבי, ואילו עלית, המאמצת את המועדון, ב-10%. הרוכש העיקרי של מניותיהם יהיה רענן כץ, מבעלי קבוצת הכדורסל "מיאמי היט", המיוצג בארץ בידי צביקה קציר.
כץ מחזיק כיום ב-9% ממניות המועדון (אותן רכש בתחילת השנה מגיבור ספורט, הנתונה בקשיים) והוא יגדיל את חלקו ל-33%, בדומה לאחזקתם של פדרמן (כיום 25%) וקבוצת מזרחי (כיום 31%) עם השלמת העיסקה. "גלובס" דיווח על העיסקה המתרקמת לראשונה, כבר בדצמבר 2002.
הסכמים בין שלושת בעלי השליטה טרם נחתמו, אך ככל הידוע בכוונתם להגדיל את תקציב המועדון לשנה הקרובה מ-10 ל-12 מיליון דולר, בעקבות הרכש היקר שביצעה הקבוצה, במטרה להתמודד על אליפות היורוליג.
מחיר העיסקה צפוי לשקף שווי של 12 מיליון דולר לקבוצה. מדובר באותו שווי לפיו הועברה בה הבעלות לידי הבעלים הנוכחיים לפני יותר משלוש שנים. כחמישית מהתמורה שאותה יקבלו המוכרים (בסה"כ מיליון דולר) תוזרם חזרה לקופת המועדון, לכיסוי הפסדי עבר.
על רצונם של חלק מבעלי מכבי עלית ת"א למכור את מניותיהם פורסם אשתקד. ככל הידוע ביקשה עלית לצאת מההשקעה, שאינה מהותית עבורה ומתנגשת עם היותה הספונסר של המועדון. אלכסנדר הביע חוסר שביעות רצון מהתוצאות העיסקיות של המועדון.
על-פי ההערכות, יועברו מניות עלית במכבי לידי קבוצת השליטה החדשה בתוך שלושה שבועות ואילו מניות פדרמן, שעימו טרם נחתם הסכם סופי, יועברו לידיה עד סוף אוקטובר.
צביקה קציר, סגן מנהל אגף בנקאות ישירה בבנק דיסקונט ודירקטור במרכב ת"א, מסר בתגובה: "מתקיימים מגעים לשינוי מבנה הבעלות במועדון. כשהללו יבשילו לכדי הסכם, תצא הודעה מסודרת ע"י מכבי עלית ת"א".
קבוצת שטראוס-עלית אישרה בתגובה את קיומם של המגעים למכירת מניותיה של עלית בקבוצה. לדבריו, המגעים מתקיימים בהסכמה הדדית של כל בעלי המניות במועדון, והמהלך נועד לחזק את הקבוצה. עוד הודגש, כי מכירת המניות מנותקת מן החסות שתמשיך עלית לתת למועדון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.