אורנה ברי, שותפה מנהלת בקרן ההון סיכון ג'מיני, צפויה להתמנות לתפקיד יו"ר מועצת המנהלים של חברת אדמיינד, כך נודע ל"גלובס". אדמיינד, שמספקת מערכות טראנסקודינג ליצרני ציוד תקשורת, היא חברה בת של קבוצת אמבלייז וחברת פיליפס.
אורנה ברי היא שותפה בקרן ההון סיכון ג'מיני, ובעלת תואר דוקטור במדעי המחשב מאוניברסיטת דרום קליפורניה. ברי הגיעה אל ג'מיני בשנת 2000 ושימשה בתפקיד יו"ר חברת ריברהד שנמכרה לענקית ציוד התקשורת סיסקו במארס 2004. כיום משמשת ברי בתפקידי דירקטורית בחברות למבדה קרוסינג ואחרות. לאחרונה היא מונתה גם לדירקטורית חיצונית בחברת מר טלמנג'מנט (MTS).
בין השנים 1997-2000 כיהנה ברי בתפקיד המדענית הראשית במשרד התעשייה והמסחר. לפני כן היא היתה נשיאה משותפת של חברת אורנט, ונמנתה עם מייסדי החברה. אורנט, שעסקה בתחום תקשורת הנתונים, נמכרה ב-1997 לענקית ציוד התקשורת הגרמנית סימנס בתמורה לכ-30 מיליון דולר, ונחשבה לאחת ההצלחות הגדולות של ענף ההייטק באותה תקופה. לפני תפקידה באורנט כיהנה ברי בתפקיד המדענית הראשית של חברת פיברוניקס.
כיום, בנוסף לתפקידיה בדירקטוריונים של חברות הייטק, נמנית אורנה ברי עם המשקיעים בקסניה ונצ'רס - חממה טכנולוגית בקרית גת שהופרטה. הפרויקטים של החממה ממומנים על ידי קבוצת משקיעים שהיו יזמי הייטק מצליחים וביצעו אקזיטים בשווי מצטבר של יותר מ-2 מיליארד דולר, ועל ידי תוכנית ההחממות הטכנולוגיות של המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר.
פרט לברי מעורבים בקרן אבישי נועם (מנובקום), רוני עינב (מהמימד החדיש) ואקי רטנר (מפרסייס). השותפים המנהלים של החממה הם ערן בנדולי, מי שהיה סמנכ"ל הכספים של נובקום, וענת סגל, ששימשה כבנקאית השקעות באוורגרין. החממה משקיעה בתחומי המוליכים למחצה, תוכנה, תקשורת, ציוד רפואי וננו-טכנולוגיה, וממוקמת בסמוך למפעל אינטל בקריית גת.
נזכיר, כי ביום ו' הודיעו אמבלייז ופיליפס על כוונתן להנפיק את מניותיה של אדמיינד בבורסה המשנית של לונדון (ה-AIM). לאור העובדה שבכל הפרמטרים המהותיים אדמיינד דומה מאוד לחברת אורקה שהונפקה לפי כשלושה וחצי חודשים, ניתן לשער שבמסגרת ההנפקה תגייס אדמיינד, בדומה לאורקה, סכום של כ-12-14 מיליון ליש"ט לפי שווי של כ-33-35 מיליון ליש"ט.
אדמיינד נולדה ממיזוג בין חטיבת הטראנסקודינג של אמבלייז וחטיבת MP4NET של פיליפס. ראשיתה של אמבלייז טראנסקודינג בחברת UCnGO, שנרכשה על ידי אמבלייז ביולי 2002 בתמורה לכ-3.6 מיליון דולר. ראשיתה של MP4NET בחברת הסטרט-אפ הישראלית VEON שנרכשה על ידי פיליפס והמשיכה לפעול כחברה בת תחת השם MP4NET.
החברות אדמיינד ואמבלייז סירבו להגיב לידיעה.
אורנה ברי סירבה להגיב לידיעה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.