בגלל שנקלעה לקשיים - נפסלו הצעות של חברת האחים רויכמן לביצוע עבודות בכביש איילון דרום

היקף העבודות - 180 מ' ש' * מנכ"ל נתיבי איילון: לא נוכל לקחת סיכונים בפרויקטים בהיקפים כאלה

נתיבי איילון פסלה שתי הצעות של האחים רויכמן לביצוע פרויקטים באיילון דרום וזאת בשל הקשיים אליה נקלעה החברה. כך נודע ל"גלובס". חברת האחים רויכמן התמודדה על שני מכרזים באיילון דרום בהיקף כולל של 180 מיליון שקל. לא ניתן היה להשיג את תגובת האחים רויכמן לידיעה.

מדובר במכרזים לקטעים שבין מחלף חיל השיריון למחלף חולון. ההצעות של האחים רויכמן בשני המכרזים היו הזולות ביותר, אך בשל העובדה כי החברה נקלעה לקשיים הוחלט שלא לבחור בחברת האחים רויכמן כזוכה. ועדת המכרזים הזמינה את החברה לשימוע לפני החלטה שלאחריו הודיעה כי הצעת החברה נפסלה.

בנתיבי איילון בחרו בהצעות של חברת שפיר הנדסה וטר ארמה לביצוע העבודות. הצעות אלה היו ההצעות הזולות ביותר לאחר פסילתה של רויכמן. הפער בין הצעות אלה להצעת רויכמן עמד על 3%. מכרזים אלו מתבצעים במסגרת פרויקט איילון דרום שכולל פינוי תוואי האיילון לרצועת הרכבת וסלילת נתיבים חדשים בשולי התוואי הקיים.

טר ארמה זכתה במכרז בקטע שבין גשר חיל השיריון למחלף השיריון. העבודות בהן זכתה שפיר הנדסה מתייחסת לקטע גשר חיל השיריון למחלף חולון.

ההחלטה על פסילתה של האחים רויכמן, למרות הצעתה הזולה, נבעה בעיקר בשל החשש שלא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה, בעקבות הפרסומים כי החברה נקלעה לקשיים. לפני מספר חודשים נפסלה הצעת החברה גם במכרז שפירסמה מע"צ להרחבת כביש מס' 3 בהיקף של 119 מיליון שקל. במקרה זה הצעתה של רויכמן נפסלה מכיוון שהיתה זולה באופן קיצוני ביחס לאומדן של מע"צ.

מנכ"ל נתיבי איילון, אריה בר, מסר בתגובה, כי נתיבי איילון לא יכולה לקחת על עצמה סיכונים בפרויקטים בהיקפים כאלה. "נתיבי איילון דואגת לשמירה על האינטרסים שלה, ולכן לא תוכל לבחור חברה קבלנית שנקלעה לקשיים בביצוע פרויקטים בהיקפים גדולים. מחובתנו לקבל החלטות שלוקחות בחשבון שיקולי איתנות פיננסית של חברה על מנת להגן על כספי הציבור ולהבטיח ביצוע עבודה איכותית ולוחות זמנים במחירים הוגנים", אמר בר.

פרויקט נתיבי איילון דרום נחשב לפרויקט התשתית הגדול ביותר והמרכזי ביותר שמקדמת כיום נתיבי איילון, והיקפו מיליארד שקל.