מסתמן: מכרז נתיב האגרה בכניסה לת"א יכלול את הפרויקט המקביל בירושלים

איחוד הפרויקטים יגדיל את האטרקטיביות - הזכיין לא יצטרך להשקיע בשתי מערכות גבייה

מכרז נתיב האגרה בכניסה לת"א יורחב ויכלול גם את הפרויקט המקביל בירושלים. כך נודע ל"גלובס". אגף החשב הכללי באוצר וחברת נתיבי איילון המקדמים את הפרויקט שוקלים לכלול בו את הפרויקט המתוכנן להקמת נתיב אגרה מהיר בירושלים. התוספת למכרז צפויה להגדיל את הכדאיות הכלכלית של המיזם שכן חלק מרכזי בעלות הפרויקט כרוכה בהקמה ותפעול של מערכת האגרה והגבייה. הקמת מערכת אחת המשותפת לשני הפרויקטים תביא לחיסכון ניכר בהקמה ובעיקר בתקופת התפעול של שני הפרויקטים.

החשב הכללי, ירון זליכה, וסגנו עמי לנדאו, צפויים להכריע בקרוב האם לכלול במכרז את הפרויקט הירושלמי, וזאת מכיוון שפרויקט הנתיב המהיר בת"א נמצא בשלב מתקדם של ההליך המכרזי - 4 המתמודדות שעברו את שלב המיון צפויות להגיש בדצמבר 2005 את הצעותיהן הכספיות.

מקורות אמרו ל"גלובס", כי תוספת הפרויקט בנתיב הירושלמי הוא צעד נכון ומתבקש. שילוב הפרויקטים גם נותן יתרון לגודל לזכיין וגם מאיץ באופן דרמטי את קידום הפרויקט בירושלים שתקוע שנים ארוכות.

נתיב האגרה בכניסה יהיה באורך 13 ק"מ לאורך כביש מספר 1 ממחלף בן-גוריון ועד מחלף קיבוץ גלויות. הפרויקט כולל גם הקמת חניון ל-2,000 כלי רכב. תעריף האגרה בנתיב ישתנה בהתאם לעומסים. עלות הפרויקט כ-400 מיליון שקל.

הפרויקט בירושלים התעכב במשך תקופה ארוכה, והיו גורמים במשרדי האוצר והתחבורה שהודיעו כי ככל הנראה הפרויקט לא יקודם. רק באחרונה ולאור מעורבותו של החשכ"ל, החלו במשרד האוצר והתחבורה לטפל מחדש בקידום הפרויקט. במשרד האוצר רואים חשיבות גדולה בפרויקטים מסוג הנתיבים המהירים וסבורים שכך ניתן לטפל בעומסי התנועה בדרך של ניהול ביקושים ולא בהוספת כבישים.

החלטה בעניין הפרויקט אמורה להתקבל תוך זמן קצר. מקורות ציינו ואמרו כי במידה ותתקבל החלטה חיובית, לא תהיה לכך השפעה מהותית על עיכוב בלוחות הזמנים. פרויקט הנתיב המהיר בכניסה לת"א אמור להסתיים במהלך 2009.