העיר בית שמש, שאוכלוסייתה הוכפלה בעשור האחרון ל-62 אלף איש, לא שוכחת את עברה. לאחרונה הוקמה בעיר ועדת שימור מבנים ואתרים, בראשה עומד סגן ראש העיר, מאיר בלאיש. הוועדה בחנה מספר אתרים בעיר, והחליטה להכריז על 5 מבנים ואתרים לשימור. ההכרזה מותנית עדיין באישור מליאת המועצה. חמשת האתרים הם:
* בניין משטרת הר-טוב. תחנת המשטרה של בית שמש, שנבנתה בסוף שנות ה-30 ע"י הבריטים, היתה אחת מ-52 תחנות המשטרה שהקימו הבריטים בעשר השנים האחרונות של המנדט. הבניין הוא בן שתי קומות, על הכביש המחבר את צומת הר-טוב עם בית שמש. הוא שימש את המשטרה הבריטית, ולאחר סיום המנדט במאי 1948 נתפס בידי הערבים. חטיבת הראל כבשה את הבניין במלחמת השחרור, וכיום שוכנת בו משטרת בית שמש. בחצר המשטרה עומדים שני עצי אקליפטוס יפהפיים ומיוחדים, שנכללו מפורשות בתוכנית השימור.
* מנזר בית ג'מאל. המנזר נבנה בשנת 1873, על קרקע שרכש 4 שנים קודם לכן כוהן איטלקי קתולי, מהפטריארכיה הלטינית. המנזר שימש כבית ספר - חטיבת ביניים ובי"ס תיכון - עד שנת 1981, ומשמש כמנזר עד היום. הנזירים מייצרים במקום שמן ויין למכירה. המנזר נמצא בתוך תחומי בית שמש, ליד השכונה החדשה רמת בית שמש.
* בית הכנסת הרומני. בית הכנסת, המכונה "שערי תפילה", הינו אחד הראשונים שנבנו בבית שמש, בשנות ה-50. בית הכנסת הוא בן קומה אחת, פשוט למראה, וממוקם ברח' האשל בשכונה הישנה של העיר.
* בניין בית המשפט. הבניין בו שוכן כיום בית משפט השלום של בית שמש שימש בעבר כבניין הראשון של המועצה המקומית בית שמש. הבניין בן שתי הקומות נבנה בשנות ה-50, וממוקם בכיכר נוימן, במרכז המסחרי הישן של העיר.
* גן הפסלים על-שם גולן. את גן הפסלים הקים אפיק פלאי, על-שם בנו החייל גולן, שנהרג בתאונת דרכים. הגן מציג מגוון פסלי אבן ומתכת, וממוקם בשכונת ז'בוטינסקי הישנה, במרכז בית שמש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.