משרד התחבורה ישקיע 40 מיליארד שקל בתחבורה הציבורית ב-5 השנים הקרובות. כך אמר היום (א') שר התחבורה, מאיר שטרית. לדבריו, 20 מיליארד שקל מושקעים בתוכנית הפיתוח של רכבת ישראל, 10 מיליארד שקל מושקעים בפיתוח נתיבים עבור תחבורה ציבורית ו-10 מיליארד שקל בתשלומי סובסידיה.
משרד התחבורה מקדם ארגון מחדש של התחבורה הציבורית במטרופולין של שלוש הערים הגדולות. על-פי התכנון במטרופולין ת"א יצומצמו מספר קווי האוטובוס מ-160 ל-101. שינוי זה יביא לצמצום של זמני הנסיעה ב-6%, ויקטין את החשיפה לרעש ולזיהום אוויר.
לדברי שטרית בירושלים, ת"א וחיפה מוכנסות טכנולוגיות חדשות. בחיפה תופעל מערכת הסעה המונית שמבוססת על אוטובוסים רבי קיבולת שינועו בתוואי קבוע (BRT).
בירושלים יופעלו ב-2008 שני צירים מרכזיים למערכת הסעה המונית: קו הרכבת הקלה, וקווי אוטובוסים גדולים (BRT).
שטרית אמר, כי ההשקעות בתשתיות תחבורה ציבורית לא יבואו על חשבון השקעה בתשתיות כבישים. לדבריו, "ישראל מפגרת בהשקעות בתשתיות כבישים ב-22 מיליארד שקל. חייבים לזכור שהכבישים משמשים גם את התחבורה הציבורית ולכן נדרשת פעולה משלבת".
במקביל, החליט שטרית לא לקדם את התוכנית להטיל אגרות גודש בכניסה לת"א. לדבריו, לא ניתן יהיה לגבות תשלום מהציבור, כל עוד אין מערכת תחבורה ציבורית שמהווה אלטרנטיבה לרכב הפרטי. למעשה, עקב כך יעוכב הפרויקט למספר שנים.
משרד התחבורה בשיתוף משרד האוצר בודק תוכנית להטלת אגרות כניסה לרכבים פרטיים בת"א כדי להגביל את כניסת כלי הרכב הפרטיים ולעודד שימוש בתחבורה ציבורית.
"לצערי, כיום אין מספיק אלטרנטיבות ולרוב הנוסעים בתחבורה אין רכב פרטי. בעתיד שהיצע התחבורה הציבורית יהיה בהיקף מספיק לייצר שירות טוב, יהיה נכון להטיל סנקציות קשות על בעלי הרכב הפרטיים. למשל, להעלות את תעריפי החנייה", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.