הסכם רכישת בית"ר י-ם ע"י גאידמק: 35.5 מיליון שקל עבור הבעלות והחובות

התשלום עבור הבעלות - כ-25.750 מיליון שקל; עבור חובות הקבוצה - כ-9.770 מיליון שקל

בקשה שהגישו לבית המשפט המחוזי בת"א בעלי קבוצת הכדורגל של בית"ר ירושלים לביטול הרחבת צו העיקול הזמני על נכסיו של ארקדי גאידמק חושפת את פרטי ההסכם שנחתם בינם לבין גאידמק לרכישת קבוצת בית"ר ירושלים.

על-פי ההסכם שנחתם ב-8 בספטמבר בין מאיר פניג'ל, שאול לוי מאיר לוי וחיים שמע וחברת מ.מ.ש.ש.שיווק והשקעות לבין ארקדי גאידמק - ישלם גאידמק בתמורה למלוא מניות המוכרים ושטרי ההון שלהם סך של 25,750,000 שקל וכן יפרע את כל התחייבויות הקבוצה בסכום שאינו נמוך מ-9,770,000 שקל.

כמו כן, התחייב גאידמק להעמיד ערבות בנקאית להבטחת התחייבויותיו ולהחליף את כל התחייבויות המוכרים ברשות לבקרת תקציבים של ההתאחדות.

עוד הוסכם כי מתחם האימונים המשמש את הקבוצה בשכונת בית וגן בירושלים יפונה עד ליום 31.5.06 והתנאי המתלה לתוקפו של ההסכם הוא קבלת אישור ההתאחדות לכדורגל לעיסקה. בהסכם נקבע עוד, כי היה ובתוך שנה ממועד אישור העיסקה על-ידי ההתאחדות יתברר לגאידמק כי החובות וההתחייבויות של הקבוצה עולים בלמעלה מ-12.5% על אלו המפורטים בנספח להסכם - דהיינו, סכום של כ-9.77 מיליון שקל, כי אז ישאו המוכרים במלוא יתרת החובות.

על-פי ההסכם בעלי המניות מוותרים על כל זכות סירוב ראשונה, או זכות הצטרפות ככל שאלו קיימות. כמו כן, בעלי המניות הצהירו, כי אין להם כל דרישה ו/או טענה כלשהי כלפי הקבוצה ובמועד השלמת ההסכם מלוא ההלוואות שהעמידו לקבוצה - ייחשבו כנפרעות.

גאידמק התחייב בהסכם, כי במהלך שתי עונות משחקים לפחות, החל מעונת המשחקים הנוכחית בה הוא רכש את האחזקות בקבוצה, לא יפחת תקציבה מהתקציב הקיים בעונת 2005-2006 ולשם כך הוא ימציא התחייבות בנקאית בסך של 25 מיליון שקל לטובת הקבוצה.

עוד נקבע בהסכם, כי בעונת המשחקים השלישית הוא יהיה אחראי לתשלום מלוא התחייבויותיה של הקבוצה. המוכרים גם הביעו את הסכמתם להמשיך ולסייע לקבוצה ככל שהתבקשו על-ידי גאידמק לתקופה של 3 שנים וללא כל תמורה נוספת. במהלך תקופה זו לא יעשו שימוש בידע הסודי העסקי והמקצועי של הקבוצה ולא יחשפו כל מידע לגורם חיצוני. אולם, אין בכך כדי למנוע מהם לעסוק בענף הכדורגל.

מנספח ההתחייבויות העסקיות של בית"ר ירושלים נכון לאוגוסט 2005 עולה כי בין התחייבויותיה: הלוואה מההתאחדות בכדורגל בסך 2.3 מיליון שקל, אשראי והלוואות מבנקים בסך 1.6 מיליון שקל ספקים 1 מיליון שקל הכנסות מראש של כ-4 מיליון שקל ותשלומי שכר של כ-2.86 מיליון שקל.

בסעיף הרכוש השוטף נאמר, כי לקבוצה חייבים ויתרות חובה של כ-2.43 מיליון שקל לקוחות והכנסות צפויות של כ-3.24 מיליון שקל. בבקשה שהוצאה לביטול צו הרחבת העיקול נטען על ידי בעלי הקבוצה כי הם הפקידו במועד חתימת ההסכם בידיו הנאמנות של עו"ד ניסים אבולוף שטרי העברת הבעלות במניותיהם לטובת גאידמק ובעקבות צו העיקול, עוקלו זכויותיו החוזיות אצל גאידמק אצל המוכרים ואף שטרי העברת המניות שהופקדו בידיו הנאמנות של עו"ד אבולוף.

כמו כן, גאידמק אמור על-פי ההסכם להפקיד את כספי התמורה בידיו הנאמנות של אבולוף, כדי שיעבירם למוכרים לאחר אישור העיסקה ככל שתאושר על ידי ההתאחדות. לטענת המבקשים בעקבות צו העיקול נוצר מצב לפיו לא ניתן להשלים את העיסקה מאחר וצו העיקול הוחל על המניות ושטרי ההון למרות העובדה שהם אינם שייכים לגאידמק וספק אם יהיו שייכים לו.

לדבריהם, בשל התנאי המתלה עוקלו למעשה נכסים השייכים להם. כל זאת בשעה שהם לא צד לסכסוך בין גאידמק לבין מבקש העיקול יוסף טרוים המיוצג על-ידי עוה"ד שאול קוטלר ושחר הררי. עד להחלטה הסופית בבקשה מתבקש בית המשפט להורות לטרוים להפקיד ערבות בנקאית בסכום שאינו נמוך מ-50 מיליון שקל לפיצוי בגין נזקי המבקשים כתוצאה מצו העיקול. הדיון בבקשה נקבע ל-28 בספטמבר (ת"א 2002/03).