אשת התקשורת יוהנה פרנר, מחלוצות ענף הטלוויזיה הישראלי, נפטרה ממחלת הסרטן בגיל 67. למרות מחלתה הידועה והממושכת, התקבל מותה בקרב אנשי הטלוויזיה הישראליים בתדהמה.
פרנר החלה דרכה המקצועית בטלוויזיה החינוכית שהקימה משפחת רוטשילד. במשך השנים התקדמה פרנר בטלוויזיה החינוכית ממגישת תוכנית למפיקה, ובהמשך לתפקיד מנהלת התוכניות של הטלוויזיה החינוכית, תפקיד אותו מילאה עד שנת 1993, שנת עלייתו לאוויר של ערוץ 2. פרנר הצטרפה לזכיינית ערוץ 2 קשת בתפקיד יועצת לענייני תוכניות מיד עם עליית הערוץ השני לאוויר, ועסקה בין היתר בתחום הדרמה והתוכניות התיעודיות.
בכל תקופתה בקשת נחשבה פרנר לאחד מהאנשים הקרובים למנכ"ל החברה דאז, אורי שנער. בתקופתה בקשת היתה פרנר מעורבת במספר רב של סדרות, בהן "בת ים ניו-יורק", "שמש", "הפוך" "הבורגנים" "לתפוס את השמיים" "סיפורים קצרים על אהבה" ו"רוח קדים".
עם פרסום המכרז לערוץ המסחרי החדש פרשה פרנר מקשת והקימה יחד עם רוני אלגרנטי, שותפה בחברת מדיאנה, ויחד עם אנשי העסקים יוסי מימן, אלפרד אקירוב, אהרון דברת ודב תדמור את קבוצת "ישראל 10" הראשונית, שלימים זכתה במכרז. פרנר ואלגרנטי (שהחזיקו ב-6.5% ממניות הערוץ) מונו למנכ"לים משותפים של ערוץ 10 אולם לא לזמן רב.
מקורבים לפרנר יודעים לספר היום כי עזיבתה את ערוץ 10 היו אחד מרגעי המשבר הגדולים בחייה. "היא לקחה את זה מאוד קשה. עם הזכייה במכרז פרנר כמו גם אלגרנטי הרגישו על גג העולם, מהר מאוד הם נפלו משם. בסך הכל פרנר הקדימה את זמנה בכל הקשור לערוץ והיא זו שהיתה צריכה לבלוע את כל האשמות הקשות שלפתע הופנו רק כלפיה".
ואכן, פרנר בנתה לעצמה שם, ובצדק, של אוטוריטה בתחום הפקות מקור ישראליות. עם הזכייה במכרז להקמת הערוץ המסחרי החדש הוכתרה פרנר במקום הראשון על ידי מגזין "התקשורת" אשר סקר את 100 האנשים המשפיעים בתקשורת בזכות הישגיה. הכותרת שניתנה אז לבחירה היתה "מלכת הכיתה".
"כולם העריכו אותה כאשת מקצוע כמלכת הפקות המקור וכמבינה גדולה בטלוויזיה. בזכותה קבוצת ישראל 10 ניצחה במכרז, אך מה שהיא פיתחה מבחינת תוכן לערוץ 10 היה משהו שהקדים את זמנו, מה שיוהנה פיתחה הבשיל רק בזמנו של מודי פרידמן כמנכ"ל הערוץ במהלך הקדנציה הראשונה שלו. על הפקות כמו 'אהבה זה כואב' יוהנה אחראית", אומרים היום בשוק הטלוויזיה.
למרות לא מעט חיצים שהופנו כלפיה בעניין ערוץ 10, פרנר זכתה במשך השנים להרבה פירגון ואהבה, גם בצד המקצועי וגם בצד האישי. על פרנר, נשואה ואם לשניים, אומרים כי אהבו אותה מאוד בכל מקום בו היתה, "היא אישה חמה, כמו אמא, כמו מטפלת", אומרים היום אנשים שעבדו עימה בערוץ 10. אחרים אומרים כי היא ייצגה יושר, אמינות ומקצועיות.
אמר עם היוודע מותה של פרנר, אמר יוסי מימן, בעל השליטה בערוץ 10: "אני המום מהסתלקותה בטרם עת של יוהנה. זכיתי להכירה ולעבוד עימה בשלבי הלידה והילדות של ערוץ 10, וראיתי בה אישה יוצאת דופן בערכיה ובכישוריה, יצירתית, חכמה, אמינה וישרה.
"פרנר היתה אשת שיחה מרתקת שכיף לעבוד במחיצתה. כל החבורה במרחב, אשר מלווה את הערות מהיום בו היה רק על הנייר, מלאה הערכה ליוהנה על סגנון ואיכות הניווט של הערוץ באותם הימים. אהבנו אותה עד מאוד, וזה לא קורה הרבה בקשרי עבודה".
במהלך החודשים האחרונים מונתה פרנר כחברת מועצת הקולנוע הישראלי וכן כחברה בוועדת האיתור של מנכ"ל רשות השידור, וועדת דינור שהעבירה לאחרונה לשר הממונה על רשות השידור את המלצותיה.
מנכ"ל קשת, אבי ניר, אמר עם היוודע מותה של פרנר: "העצב על לכתה של יוהנה הוא גדול. ליוהנה היתה נוכחות ותרומה חד פעמית כאשת טלוויזיה ובעיקר כאדם יוצא דופן. נדירים האנשים אשר ניחנו בתבונה וביכולות המקצועיות והרגשיות שלה. אני מרגיש שהיתה לי זכות גדולה להכירה, לספוג את חוכמתה. מאד אהבנו את יוהנה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.