רה"מ, אריאל שרון, שר האוצר, אהוד אולמרט, והמשנה לרה"מ, שמעון פרס, הציגו היום (ד') תוכנית אסטרטגית לפיתוח הנגב בהשקעה כוללת של 17 מיליארד שקל ב-10 השנים הבאות, עד 2015.
מתוכם מיליארד שקל יוצאו כבר בתקציב 2006. נכון להיום, רק 700 מיליון שקל מהסכום ל-2006 מתוקצב. 300 מיליון שקל נוספים מותנים בסיוע האמריקני. נודע, כי פרס קיבל השבוע הבטחה מראש אגף התקציבים באוצר, קובי הבר, שהכסף הנותר, 300 מיליון שקל, יינתן אם הסיוע האמריקני לא יגיע.
את התוכנית, הקרויה "נגב 2015" - תוכנית לאומית-אסטרטגית לפיתוח הנגב, פיתחה חברת דרומה, שעבדה יחד עם חברת מקנזי האמריקנית.
בהובלת התוכנית לקחו חלק מנכ"ל משרד רה"מ, אילן כהן, מנכ"לית משרד המשנה לרה"מ, אפרת דובדבני, ראש אגף התקציבים באוצר, קובי הבר, והחשב הכללי לשעבר, ניר גלעד.
שר האוצר, אוהד אולמרט, אמר, כי 17 מיליארד שקל, "זה הרבה כסף". לדבריו, כל המשאבים נמצאים במסגרת התקציב, כולל מיליארד שקל ל-2006. אולמרט הדגיש, כי כרגע מדובר רק בשלד ובהגדרת היעדים, ולכן בחודשיים הקרובים הצוותים יגבשו את התוכנית האופרטיבית.
לשאלה, האם משרד המשנה לרה"מ יפורק, לאחר התפטרות שרי העבודה, אמרה מנכ"לית המשרד דובדבני, כי המשרד חיוני, ויש לקיימו. "הנגב והגליל זה העתיד. המשרד אמור להמשיך את הפעילות", ציינה.
מנכ"ל משרד רה"מ כהן, אמר: "מדינה זה עסק שמתנהל שלוש משמרות ביממה. גם אם ממשלה באה והולכת, וגם אם משרד כזה או אחר הולך ובא, התוכנית תבוצע. גם אחרינו ממשלות יבצעו אותה".
שדרות נקבעה לקו הגבול הצפוני של התוכנית, מה שמכניס גם את חוות השקמים לתוכנית.
בין היעדים שנקבעו להשגה עד 2015:
" הגדלת האוכלוסייה ב-70%, מ-535 אלף נפש כיום ל-900 אלף נפש ב-2015.
" הגדלת מספר המועסקים בנגב ב-83%, מ-147 אלף נפש כיום ל-300 אלף נפש.
" הקטנת פער ההכנסה לנפש ב-60%, מ-10.7% כיום ל-4.2% בלבד.
" הגדלת מספר הסטודנטים היהודים הלומדים באוניברסיטת בן-גוריון ב-30%.
למימוש היעדים נקבעו האמצעים הבאים: ניצול משאב הקרקע; סגירת פערים כלכליים וחברתיים ע"י פיתוח תשתיות וקירוב הנגב למרכז; מינוף נכסים כלכליים ואנושיים לא מנוצלים כמו שדרוג אונ' בן-גוריון למרכז היי-טק מוביל; פיזור הנכסים האסטרטגיים והעברתם מהמרכז לנגב.
במוקד התוכנית, העברה מאסיבית של בסיסים ומחנות צה"ל לנגב: הקמת עיר הבה"דים בנגב, מה שיאפשר סלילת קו רכבת; מעבר בסיס חיל-אוויר גדול ויחידות לוגיסטיקה ותחזוקה לנבטים; מעבר יחידות הטכנולוגיה של צה"ל לצומת שוקת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.