מועצת עיריית ת"א החליטה בשבוע שעבר, כי מתחם השוק הסיטונאי של ת"א, אחד מסמליה האורבניים מזה עשרות שנים, הממוקם בין הרחובות החשמונאים וקרליבך, ייסגר עד לחודש פברואר 2006 ויועבר זמנית למתחם של תנובה בצריפין - עד להקמת השוק הסיטונאי הקבוע בצומת מסובים. מדובר בהחלטה סטטוטורית המחויבת על-פי פקודת העיריות, להכריז על הקמתו ועל ביטולו של שוק עירוני.
ייעודו של מתחם השוק הסיטונאי בת"א, הכולל 55 דונם, שונה לאחרונה ע"י הוועדה המקומית ת"א וכיום מיועד להקמת פרויקט חדש רב מימדים, הכולל בניינים בשימושים מעורבים למגורים, משרדים ומסחר.
בהתאם לתוכנית החדשה, במתחם ייבנו מבנים בני עשר קומות וכן 4 מגדלים בני 40 קומות. השטח הבנוי במתחם מתוכנן לכלול כ-220 אלף מ"ר בחלוקה ל-100 אלף מ"ר מסחר, תעסוקה, מוסדות ציבור ושטחים ירוקים, ושטח של 120 אלף מ"ר המיועדים לבניית 1,125 דירות. כמו כן, מתוכנן בפרויקט חניון לכ-3,500 כלי רכב.
לאחרונה, פורסם ב"גלובס", כי קבוצת שרם פודים קלנר מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת 30%-50% מחברת השוק הסיטונאי, לפי שווי של 75 מיליון דולר. עו"ד שרגא בירן מטפל בעיסקה מצידה של תנובה, ואיתן סורוקה, מנכ"ל אזורים לשעבר, הוא שאמור להוביל את הקמת הפרויקט. התכנית הוכנה על-ידי משרד יער אדריכלים.
מכיוון שמדובר בפרויקט ענק בלב תל-אביב, שדורש היערכות תכנונית וביצועית גבוהה, שאת עלויותיה בשלב זה קשה להעריך - נסוגו מהעיסקה מספר קבוצות ובהן שיכון ובינוי (שנמצאת כעת בתהליכי העברת שליטה לצביקה בארינבוים ושותפים נוספים). עיריית ת"א מחזיקה ב-11 דונם משטח המתחם, ותנובה, בעלת השליטה בחברת השוק הסיטונאי, מחזיקה ביתרת השטח. על-פי ההערכות בשוק, אמור הפרויקט להניב הכנסות של 600-700 מיליון דולר.
המתחם הזמני בצריפין, אשר שימש בעבר את חברת הארגז, נבנה בימים אלו ע"י חברת י. שטרן בהיקף כספי של 18 מיליון שקל. מנהל המיזם מטעם חברת שטרן, דוד סיוון, אמר ל"גלובס", כי מתחם צריפין הינו בן 15 דונם והוא יכלול 5 מבנים בשטח כולל של 12.5 אלף מ"ר, לצד חניון ודרכי גישה.
לדבריו, "כיום אנו מבצעים את עבודות הגמר במבנה המרכזי, ששטחו 8,000 מ"ר וכולל 40 מחסנים ("תאים") בשטח של 120-160 מ"ר כל אחד. בנייתו של הפרויקט צפויה להסתיים עד פברואר 2006. במקביל, הוחל בהקמת המבנה השני, בשטח של 2,200 מ"ר, אשר יכלול 16 מחסנים נוספים. בנייתו של המבנה השני מתוכננת להסתיים באפריל".
מנכ"ל חברת שטרן, אמנון שטרן, אמר כי "המיזם מבוצע בסטנדרטים המקפידים באופן מרבי על שמירת איכות הסביבה. כמו כן, המתחם הינו אתר עתיקות ונמצא בפיקוח רשות העתיקות, מה שמחייב שמירה על לוח זמנים בתנאי ביצוע משתנים".
מתכנן המיזם הוא משרד האדריכלים בראלי-לויצקי-כסיף. הקונסטרוקטור במיזם הוא משרד רון מהנדסים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.