גודל התחנות ברכבת הקלה בת"א שונה והעירייה מאיימת לא לתת היתרי בנייה

"בהחלטה להקטין את התחנות התת-קרקעיות הופר הסכם"; "ההחלטה מונעת את הרחבת הקו בעתיד"

עיריית ת"א מאיימת לעכב את פרויקט הרכבת הקלה בת"א. בעירייה מותחים ביקורת על החלטת ועדת המכרזים לצמצם את שטח התחנות התת-קרקעיות מ-105 מטר ל-70 מטר.

עיריית ת"א טוענת, כי ההחלטה התקבלה על-ידי ועדת המכרזים באופן חד-צדדי ובניגוד להסכם שנחתם עימה ביולי 2007.

לטענת העירייה, משמעות הקטנת התחנות היא צמצום יכולת התפקוד של התחנות בקו האדום בעתיד, אם וכאשר יוקמו קווי רכבת נוספים.

הסיכום בין העירייה לשר האוצר ושר התחבורה קבע כי: "הקו יתוכנן כך שיתאפשר שידרוגו בעתיד לשיטת וטכנולוגיית מטרו".

ראש עיריית ת"א, רון חולדאי, אמר כי ההחלטה על צמצום התחנות, פוגעת באפשרות שדרוג הקו האדום, ומונעת אפשרות לשדרוג ביניים עקב הפיתוח העירוני.

גורמים נוספים בעירייה אמרו, כי היא שוקלת לתבוע את המדינה על הפרת הסכם והיא לא תאפשר את הקמת הקו האדום בתחום העיר ת"א בצורה כזו. "אנחנו נתקע את הפרויקט ולא ניתן היתרי בנייה", אמרו.

חולדאי כותב לשר התחבורה, מאיר שטרית, ולשר האוצר, אהוד אולמרט, "לא ייתכן כי תתקבל החלטה בעלת משמעות והשלכות כבדות שכאלו בניגוד להסכם חתום וללא תיאום מוקדם עם עיריית ת"א".

חולדאי אומר, כי העירייה לא תוכל להשלים עם הפרה כה בוטה של ההסכמות לדבריו, יש לבטל את ההחלטה לצמצם את התחנות.

מהנדס העיר, דני קייזר, כי החלטה זו מעקרת כל אפשרות להפוך את המערכת לרבת קיבולת בעתיד. לדבריו, החלטה זו היא בבחינת בכייה לדורות, כיוון שהיא לא מאפשרת אופציה להרחבת המערכת.

המכרז להקמת הרכבת הקלה בת"א - הקו האדום, הוא המכרז הגדול ביותר שפירסמה המדינה בתחום התחבורה. מדובר במכרז בהיקף של 2 מיליארד דולר. שלוש קבוצות מתמודדות כיום על המכרז: קבוצת MTS, קבוצת ספידן וקבוצת מטרורייל. הקבוצות אמורות להגיש את הצעותיהן הכספיות עד ה-27 בפברואר.

ועדת המכרזים בראשות סגן החשכ"ל, חגי מילר, הודיעה לאחרונה על הכנסת שינויים הנדסיים בפרויקט, שכללו בין היתר את הקטנת התחנות. השינויים יחסכו למתמודדות עד מיליארד שקל. השינויים נעשו על סמך חוות דעת מקצועית של חברת הייעוץ התחבורתי לואיס ברגר.

חברת נתיבי תחבורה עירוניים מסרה כי תבצע את החלטת ועדת המכרזים. עמדתה המקצועית של נ.ת.ע תומכת בעמדת העירייה.