7 קבוצות מתמודדות במכרז לכריית מנהרות הרכבת המהירה בירושלים

המכרז בתוואי הרכבת לירושלים מתייחס לקטע ג' בו אמורה הקבוצה הזוכה להקים מנהרה באורך של 11.6 ק"מ, גשר באורך של 150 מטר ומנהרה נוספת באורך של 1.1 ק"מ

שבע קבוצות בינלאומיות מתמודדות על המכרז להקמת מנהרות בפרויקט הרכבת המהירה בירושלים. הקבוצות הן: דניה סיבוס בשותפות עם CHINA RAIL WAY CONSDRUCTION, א. ארנסון בשותפות עם PORR AG מאוסטרליה ו-ZSTHOKKE LOTHER משוויץ, קבוצת מנרב וחברת CHINA RAIL WAY FIRST GROUP מסין, אשטרום בשותפות עם OPEN JOINT STOCK מרוסיה, סולל בונה עם זובלין מגרמניה ופיל אנד סאן מדנמרק, שפיר הנדסה עם השותף האוסטרי ALPINE MAYREDER, והאחים רויכמן בשותפות עם הקבוצה האיטלקית IMPRESA PIZZAROTTI.

מדובר בשלב המיון המוקדם. רכבת ישראל צפויה בתוך מספר שבועות להודיע על הקבוצות שיתמודדו על ההצעות הכספיות. המכרז בתוואי הרכבת לירושלים מתייחס לקטע ג' בו אמורה הקבוצה הזוכה להקים מנהרה באורך של 11.6 ק"מ, גשר באורך של 150 מטר ומנהרה נוספת באורך של 1.1 ק"מ.

רכבת ישראל אמורה לפרסם תוך חודשיים את שלב ב' של המכרז. העבודות אמורות להתחיל לקראת הרבעון השלישי של השנה.

קו הרכבת לירושלים הוא הפרויקט היקר והמסובך מבחינה הנדסית שמקדמת כיום הרכבת. עלותו עודכנה באחרונה והיא עומדת על 3.9 מיליארד שקל (העלות המקורית עמדה על 3.18 מיליארד שקל). לוחות הזמנים עודכנו אף הם - הרכבת אמורה להשלים את העבודות רק לקראת 2011. מדובר בדחייה של שנתיים לפחות מהמועד המקורי שנקבע ל-2009.

רכבת ישראל החליטה באחרונה כי הקו לירושלים יוקם כקו מחושמל. כי הקו המהיר לירושלים, שהינו בעל חשיבות עצומה במערך התחבורה, התעכב במשך זמן רב בשל ליקויים בתכנון והעדר אישורים סטטוטוריים.

עופר לינצ'בסקי, מנכ"ל הרכבת, אמר ל"גלובס", כי מכרז גדול נוסף שמנהלת הרכבת בתחום המינהור הוא בקו חיפה-כרמיאל, שבו הרכבת מזמינה עבודה לכריית מנהרה באורך של 5 ק"מ.

כיום, ירושלים מחוברת למרכז הארץ באמצעות הרכבת דרך בית שמש (פרויקט הקו המשודרג). מדובר ברכבת שאינה יעילה מבחינה תחבורתית, וזאת בשל משך הנסיעה הארוך בין ירושלים לת"א שאורך כשעה וחצי. קו זה נותן מענה בעיקר לתושבי בית שמש. הקו המהיר אמור לספק את הפתרון התחבורתי לנוסעים בין ירושלים לתל-אביב, ומשך הנסיעה יהיה כחצי שעה.