חברת בלנטפורט ניהול והשקעות, בניהולו של שאול לגזיאל, רכשה במסגרת כינוס נכסים, את בית ליר אור בר"ג תמורת 18 מיליון שקל.
בית ליר אור נמצא מזה תקופה ארוכה בשלבי בנייה. נכון להיום הנכס, הממוקם בדרך בן-גוריון בר"ג, נמצא ברמת מעטפת. בשלד ארבעה מרתפי חנייה, קומה מסחרית ו-8 קומות משרדים.
בניית הנכס החלה בשלהי 1994, ע"י חברת ליר אור חברה לעבודות והנדסה, הנמצאת בבעלותו של אבי רימון.
העיסקה התבצעה לאחר ששופטת בית המשפט המחוזי בת"א, ורדה אלשיך, אישרה בסוף השבוע את בקשתם של כונסי הנכסים - עוה"ד ארז אהרוני, מרדכי גלוסקא ויהונתן משולם, למכור את הנכס.
בניית הנכס הופסקה בסוף 1999, לאחר שנמצא שהנכס נבנה ללא היתרי בנייה כדין ותוך חריגות בנייה של למעלה מ-5,000 מ"ר. החריגות לא הוכשרו עד עתה.
ליר אור נקלעה לקשיים לאחר שצברה חובות של מעל 100 מיליון שקל לבנק הפועלים. בתחילת 2001 מונו כונסי הנכסים ע"י בית משפט מחוזי בת"א והוסמכו, בין היתר למימוש הנכס.
ע"י ההסכם שאושר, הנכס יימכר לקונה כמו שהוא. בחודשים האחרונים היו ניסיונות של אבי רימון, המרצה מאסר בכלא מעשיהו, לעכב את המכירה, אך הן נדחו.
הסכם המכירה אושר בהסכמת בנק הפועלים, כונס הנכסים הרשמי, ועיריית ר"ג, המחזיקה בזכויות בפרויקט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.