במכרז הנתיבים המהירים, נתיבי האגרה, בכניסות לירושלים ות"א הוגשו היום (ד') שלוש הצעות. הקבוצות המתמודדות הן: קבוצת תה"ל מהנדסים, קווים, קרדן נדל"ן ואשטרום; הקבוצה השנייה - נתיבי דרך ארץ שותפות בין אפריקה-ישראל, אגד ושיכון ובינוי; הקבוצה השלישית היא שפיר נתיב מהיר - שותפות בין שפיר הנדסה, חברת האוטובוסים דן, סימנס ורייטון.
קבוצה רביעית שעברה את שלב המיון המוקדם - קבוצת מלרג בשיתוף עם טר ארמה וקונקס, הודיעה באחרונה שלא תתמודד על המכרז. לטענתה לא ניגשה למכרז, כי לא קיבלה דחייה להגשת ההצעות וכן בשל העובדה שלא הצליחה להתקשר עם גופים פיננסיים.
הפרויקט מקודם בידי מינהלת נתיבים מהירים שבנתיבי איילון. מדובר בפרויקט שיזם, ניצן יוצר, כלכלן ראשי בנתיבי איילון. פרויקט הנתיב המהיר אמור לתת מענה לעומסי התנועה בכניסות לערים בדרך של ניהול הביקושים.
על-פי הפרויקט ייסלל נתיב בכניסה לת"א, בקטע שבין מחלף בן-גוריון למחלף קיבוץ גלויות, אורך הנתיב הוא 13 ק"מ. הנתיב ישמש את התחבורה הציבורית ועודף הקיבולת יימכר לבעלי רכב פרטי, שישלמו אגרה משתנה בהתאם לגודש בכניסה.
עלות הקמת הפרויקט היא 500 מיליון שקל. המתמודדות במכרז רשאיות להגיש הצעה גם לפרויקט מקביל בירושלים. בפרויקט בי-ם לא יסלל נתיב חדש, אלא נתיב קיים יסומן כנתיב לתחבורה ציבורית.
פרויקט הנתיבים המהירים, נתיבי האגרה, הוא פרויקט תחבורתי בעל חשיבות גבוהה בשל העובדה שזהו הפרויקט הראשון שמטפל בצד הביקושים ולא בצד ההיצע, תוספת של כבישים. המכרז המקורי פורסם בתחילת מארס 2004, והוא התייחס רק לפרויקט בת"א.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.