פולין - למרות החורף הקר, שוק נדל"ן רותח

מחירי מגרשים למגורים בוורשה עלו ב-13%

למרות החורף הקר העובר על פולין בימים אלה, שוק הנדל"ן הפולני קרוב לנקודת רתיחה.

המומחה לשוק הנדל"ן הפולני, השמאי חיים גלנצר, ייסד לא מכבר את "מועדון העסקים פולין-ישראל" יחד עם שותפים מוורשה וישראל, מדווח כי מחיריהם של מגרשים ריקים למגורים עלו ב-13% לעומת פברואר 2005, וצפויה עלייה נוספת של 11% בשנה הקרובה.

סבורים כי לקראת האביב יירשמו עליות מחירים ולכן מורגש ביקוש למגרשים לבנייה.

במיוחד מתמקד הביקוש בחלקות בשלות לבנייה, כלומר, אלו הכלולות בתכנית בניין עיר מאושרת או לפחות במקומות בהם ניתן לקבל בקלות "תנאי בנייה ופיתוח אתר" הידועים כ- WZIZT. בעיקר גדול הביקוש למגרשים לבנייה רוויה של דירות מגורים. משקיעים, במיוחד בעלי הון זר, מתעניינים באזורים חדשים בוורשה, קרקוב, וורוצלב וגדנסק.

ההתעניינות קיימת בשטחים מכל הגדלים, והדבר הקובע הוא הקירבה למרכז העיר ולתשתיות מים וחשמל.

מחירי דירות חדשות ודירות יד שנייה זכו לעליית מחירים משמעותית. עד לא מזמן נסחרו מחירי הדירות באזורים הטובים בוורשה ב- 1.100 יורו למ"ר בלבד.

כיום, קשה להשיג דירות במחיר הנמוך מ- 1.450 יורו למ"ר וזאת במצב מעטפת, ללא ריצוף, דלתות וכלים סניטריים.

בפולין פעילים יזמים רבים מארצות שונות בעיקר מגרמניה, אירלנד, אנגליה וישראל.